Potem ko so v preteklem krogu premagali Dob in se povzpeli na vrh drugoligaške lestvice, bodo nogometaši Radomelj vodilni položaj skušali zadržati proti Nafti. Igralci trenerja Nermina Bašića so v izvrstni formi in prekipevajo od samozavesti, saj so po slabšem začetku ujeli zmagovalni ritem in po porazu v četrtem krogu proti Taboru iz Sežane nanizali kar enajst tekem brez poraza. Da prvo mesto ni slučaj, dokazujejo tudi številke, saj je moštvo na omenjenih dvobojih osvojilo kar 31 od 33 možnih točk, prav tako se ponaša z najboljšo obrambo in napadom. Za razliko od Radomelj Nafta v zadnjem obdobju ne blesti. Lendavčani so na zadnjih štirih tekmah vpisali remi in tri poraze, precejšnje težave imajo tudi z učinkovitostjo v napadu, saj so v 15 krogih dosegli le 21 zadetkov.

Podobno zanimiv utegne biti tudi obračun med drugouvrščenim Bravom in mesto slabšim Taborom v Sežani. Ljubljančani so v preteklem krogu izgubili vodilni položaj, potem ko so v Postojni le remizirali z Ankaranom. Nič lažje jim bržkone ne bo niti na Primorskem, saj so Sežančani na svojem Stadionu Rajka Štolfe v letošnji sezoni še neporaženi. »Verjetno bomo imeli več prostora za našo igro, a Sežana je eden od favoritov za prvo mesto v prvenstvu. Tekmec ima zelo rad žogo v svoji posesti in skuša tako zlomiti nasprotnika. Mi ga bomo na podoben način skušali premagati,« pred tekmo razmišlja trener Brava Dejan Grabić.

Pari 16. kroga, danes ob 14. uri: Postojna Ankaran – Fužinar, Drava – Brežice Terme Čatež, Dekani – Dob, jutri ob 13. uri: Radomlje – Nafta, ob 14. uri: Ilirija – Krka, Tabor Sežana – Bravo, Beltinci – Bilje, Brda – Rogaška.