Čeprav so pri košarkarski Olimpiji pred sezono napovedovali napad na polfinale lige ABA, je po novi katastrofi in porazu proti Igokei, skupno že šestem, jasno, da Ljubljančane čaka boj za obstanek v jadranskem tekmovanju.

Za takšno stanje vse večjo odgovornost nosi vodstvo kluba na čelu z direktorjem Romanom Liscem, ki ne ukrepa z zamenjavo trenerja, pa čeprav je jasno, da v igri Olimpije že od začetka sezone ni ne repa ne glave, nobene borbenosti, kaj šele moštvenega duha. Zmaji so sinoči v Laktaših igrali tako brezkrvno, da jim je Igokea nasula kar 115 točk. Nadaljnji komentar sploh ni več potreben. Edini svetli točki pri gostih sta bili 19-letni Marko Simonović, ki je dosegel 20 točk in 13 skokov, in Roko Badžim (20 točk), ki je bil v dosedanjem delu sezone povsem neupravičeno zapostavljen.

Krko v nedeljo čaka zahteven obračun proti Megi, ki je najprijetnejše presenečenje sezone ABA, saj ima do sedaj le en poraz. Tudi Novomeščani so v zadnjem obdobju v krizi, trener Simon Petrov pa proti mlademu nasprotniku stavi na izkušnje.