V slovenskem taboru so trdno odločeni, da dosežejo prvo zmago v ligi narodov. Začasni selektor Igor Benedejčič se ni odločil za spremembo sistema igre, o kateri je razmišljal še minuli teden, saj mu je zmanjkalo časa. »Na treningih nam v napadu ni uspelo narediti tega, kar smo si želeli. Zaradi kakovosti Norveške smo bili bolj osredotočeni na obrambo. Fantje se zavedajo položaja, v katerem smo. Na treningih so pokazali veliko željo in sprejemajo stvari, ki jih delamo že nekaj časa, saj nisem uvajal novosti. A tega na igrišču doslej niso pokazali. Tekmec je v letu in pol zgradil zelo kakovostno in uigrano reprezentanco, ki deluje na modernih principih. Proti takšni ekipi moramo zaigrati agresivno, organizirano, samozavestno in si upati več kot doslej. Fantje imajo kakovost, kar dokazujejo v svojih klubih,« je taktični načrt razkril Igor Benedejčič, ki želi navijače obdariti z zmago.

Ekipa z rezervisti po okusu navijačev

Navijače najbolj zanima, kakšna bo podoba Slovenije z rezervisti, potem ko je bila neuspešna z izkušenimi nosilci igre. O neizkušenosti ekipe vse pove podatek, da ima kapetan Verbič 19 nastopov. V Stožicah bodo ob samovoljnem Janu Oblaku, kaznovanem Josipu Iličiću in poškodovanem Timu Matavžu iz različnih razlogov manjkali nekateri nogometaši, ki jih nestrpni navijači na družbenih omrežjih že nekaj časa podijo iz reprezentance, čeprav so v najbolj zrelih nogometnih letih. Za poškodovanega levega bočnega branilca in kapetana Bojana Jokića, ki se je že vrnil v Rusijo, pravijo, da je tako in tako prestar. Povsem je razpadla zvezdniška zvezna vrsta. Kevinu Kamplu očitajo zvezdniško obnašanje in premalo pripadnosti Sloveniji, zato se niso vznemirjali, ko je napovedal konec reprezentančne kariere. Rene Krhin, ki ima uradno poškodovano koleno, je dežurni krivec za vse slabo v slovenski reprezentanci. Jasmin Kurtić, ki je minuli konec tedna prvič po poškodbi komolca zaigral za Spal, jih je nerviral z občasno neodgovorno igro. Iz generacije, ki prihaja, so kandidati za veziste umetnik Zajc, Dervišević, ki lahko poveže ekipo, v Italiji vse boljši Štulac, igralec iz lige prvakov Bijol in odločni Črnigoj, na razpolago pa je tudi izkušeni Rotman. Dodatna težava se je pojavila v obrambi, saj ima Mitrović, ki ga je selektor uigraval na štoperskem položaju, težave s peto.

Kapetan Verbič je velik dolžnik

Benjamin Verbič je eden največjih slovenskih dolžnikov v ligi narodov, saj je s svojimi igrami zelo razočaral navijače. Vsi upajo, da mu bo kapetanski trak dal vzpodbudo in bo končno prikazal takšno predstavo kot v kijevskem Dinamu. »Vsi si želimo ostali v ligi C, zato bomo za zmago naredili vse, kar je v naši moči. Vsi z optimizmom komaj čakamo začetek tekme. Kapetanski trak je velika čast za vsakega igralca v tej reprezentanci, obenem pa dodatna odgovornost. Sploh ko je Slovenija v krizi. Ne bomo govorili, da bomo borbeni za vsako žogo in srčni, ker mora biti to samoumevno. V primerjavi s tekmo v Oslu moramo zgostiti prostor, biti agresivnejši in igrati bolj povezano. Od prve minute bomo napadali gol,« je recept za zmago razkril Benjamin Verbič.

Norvežani so v spremstvu 20 predstavnikov medijev, ki v slovenski reprezentanci zaradi priimka najbolje poznajo Luko Zahovića, že v ponedeljek dopotovali v Ljubljano, kjer so največ trenirali na stadionu v Šiški. Čeprav bo zaradi poškodbe gležnja manjkal udarni napadalec Joshua King iz angleškega Bournemoutha, so vikingi optimistično razpoloženi, da si lahko z zmago v Stožicah in drugo v ponedeljek na Cipru priigrajo prvo mesto v skupini in napredovanje v ligo B. Najbolj na trnih je vezist Markus Henriksen, ki pričakuje tretjega otroka. Žena naj bi rodila v teh dneh, zato je možno, da bo drevi namesto na zelenici v Stožicah v porodnišnici v Trondheimu.