Novi trener hokejistov Los Angelesa Willie Desjardins je na premieri proti Anaheimu vpisal zmago, nato pa nanizal tri zaporedne poraze. Kralji s kapetanom Anžetom Kopitarjem na čelu tako ostajajo prikovani na dno severnoameriške lige NHL. Čeprav bo zima še dolga, imajo nekdanji prvaki tekmovanja vse manj možnosti za zagotovitev končnice.

Los Angeles v zadnjih letih še nikdar ni odprl sezone tako skromno kot letos, ko je na sedemnajstih tekmah vpisal pet zmag in dvanajst porazov. Negativni seriji sploh ni videti konca, za nameček pa sta zunaj tekmovalnega pogona ostala oba vodilna vratarja. Izkušeni Jonathan Quick se je že na začetku sezone ubadal s poškodovano prepono, njegova vrnitev na ledene ploskve pa je bila zgolj kratkotrajna, saj je moral pozneje na operacijo kolena. Priložnost za igro se je tako ponudila rezervnemu vratarju Jacku Campbellu, a je moral tudi ameriški vratar iz Michigana pod nož zaradi strganega meniskusa. Ključe hokejskih vrat Los Angelesa sta tako prevzela slovaški veteran Peter Budaj in neizkušeni Cal Peterson, ki še ni branil v NHL. Nazadnje sta bila razglašena na domačem ledu proti Torontu, ki jima je zabil pet zadetkov. Vodstvo kluba bo poskušalo zbuditi moštvo tudi z zamenjavo krilnega napadalca Tannerja Pearsona, ki je v tej sezoni prispeval zgolj eno podajo. Pearson bo od sedaj nastopal za Pittsburgh, od koder se je v Los Angeles preselil Carl Hagelin, ki je debitantski nastop v NHL doživel leta 2011 za ekipo New York Rangers.

Ob robu tekmovanja potekajo intenzivni pogovori o širitvi lige NHL. V začetku decembra bo padla odločitev, ali se bo sedanji konkurenci v sezoni 2020/21 za 650 milijonov dolarjev pridružilo moštvo iz Seattla. Lastniki klubov medtem še vedno vztrajajo pri prepovedi nastopanja zvezdnikov na olimpijskih igrah. Hokejisti iz NHL se februarja niso udeležili tekmovanja pod petimi krogi v Pjongčangu, namestnik komisarja lige NHL Bill Daly pa je poudaril, da bo igralce nemara doletela enaka usoda na igrah v Pekingu 2022. Dodajmo še, da so veljaki v NHL znova obudili idejo o ustanovitvi svetovnega pokala, a morajo najprej doseči dogovor z združenjem igralcev.