Po poročanju Mediaparta, francoskega medija v konzorciju, naj bi se na račun podjetja v Jerseyju, to je bilo ustanovljeno ob prestopu Francoza iz Leicestra v Chelsea, zlivalo 10 odstotkov nogometaševega dohodka in sredstva z naslova avtorskih pravic, država pa bi bila ob davke. V davčni oazi je bilo za to ustanovljeno posebno podjetje NK Promotions, novinarji pa niso bili prepričani, ali je podjetje ustanovil nogometaš ali klub.

Kot poroča Mediapart, je odvetnik Kanteju celo svetoval, naj posluje s podjetjem, a je ta v dogovoru s svojim davčnim svetovalcem vztrajal, da ne bo prejemal nakazil v davčni oazi. »N'Golo ni fleksibilen. Želi si le normalen dohodek,« je maja 2017 v elektronskem sporočilu upravi Chelseaja med drugim zapisal davčni svetovalec Francoza.

Svetovalec je odkrito priznal, da si nogometaš ne želi tovrstnega postopka, saj ga skrbijo preiskave proti nogometašem in klubom, o katerih je bral v časniku. Že takrat je bil nogometaš namreč prepričan, da bi preiskovalci lahko tovrstno poslovanje smatrali kot nezakonito, sam pa se je želel izogniti vsakršnim nečednim poslom.

Kante sodi med ljubljence občinstva v Angliji. Zaslovel je že leta 2016 ob osvojenem naslovu z Leicestrom, leto dni kasneje je naslov v Premier League osvojil s Chelseajem in prejel tudi nagrado za nogometaša leta na Otoku.

Na svetovnem prvenstvu letos v Rusiji, kjer so Francozi v finalu premagali Hrvate, je bil v začetni postavi na vseh sedmih tekmah.

»To me ne preseneča. Je pač N'Golo. Vse je pošteno, ne goljufa, razen včasih malo pri kartah,« pa je novico o poštenosti Kanteja pokomentiral soigralec iz reprezentance Blaise Matuidi.