Osemkratni olimpijski prvak se je po končani atletski karieri odločil za odhod v nogometne vode in se avgusta pridružil Central Coast Mariners. In čeprav je v dresu avstralskega prvoligaša pokazal nekaj solidnih predstav in zanj dosegel dva zadetka, pa Jamajčan s klubom zaradi previsokih zahtev ni našel skupnega jezika in ga v začetku tega meseca zapustil.

»S Central Coast nismo uspeli sestaviti pogodbe, tako da je ta zgodba zaključena,« je zatrdil Usain Bolt, ki se še ni odločil, ali bo z nogometom sploh še nadaljeval. Kot je zatrdil, si bo sedaj vzel čas za premislek, končno odločitev pa naj bi sprejel do konca novembra. »Na mizi imam kar nekaj ponudb. Bom videl, ali bom katero sprejel, ali pa se odločil za konec. Trenutno se še odločamo, kaj bomo storili.«

Dvaintridesetletnik se je za odhod v nogomet odločil po lanskem atletskem svetovnem prvenstvu v Londonu, v mesecih po slovesu od atletskih stez pa opravil tudi nekaj preizkušenj pri klubih iz Nemčije, Norveške in Južnoafriške republike. Zanimanje zanj je sicer že pokazal malteški klub Valletta, a je nekdanji sprinter ponudbo zavrnil.