V petek bo na Primorskem in v višjih legah precej jasno, drugod bo pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo popoldne okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah okoli 0, najvišje dnevne od 6 do 10, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Še nekoliko hladneje bo.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam postopno hladnejši in v spodnjih plasteh ozračja precej vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu precej jasno, pihala bo šibka, v Kvarnerju zmerna burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V petek bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu precej jasno, pihala bo zmerna burja. Drugod bo pretežno oblačno.

Biovreme: Vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav. Manjše težave se lahko pojavijo pri najbolj občutljivih ljudeh v krajih z dolgotrajnejšo nizko oblačnostjo ali meglo.