Mojca Mavec razmetava hotele

Poklicna popotnica z nacionalke Mojca Mavec je ob mnogih posnetkih čudovitih krajev in ljudi, ki jo navdihujejo, na instagramu pred kratkim objavila posnetek iz hotelske sobe v Španiji oziroma Kataloniji. »Hotelske sobe. Vedno jih razmetavam. Vanje vnašam neurejenost, da jim vdahnem nekaj človečnosti,« je v pesniškem slogu in v angleščini pod fotografijo razmišljala o nujnem razmetavanju hotelov. Fotografija je nekatere razvnela tudi zaradi golih stopal. »Lepi prstki,« je izjavil eden od sledilcev, drugi pa so se strinjali, da je na splošno videti zelo dobro.

Borut Pahor razkošje kaže z namenom

Predsednik Borut Pahor se je v Parizu udeležil slovesnosti ob 100. obletnici konca prve svetovne vojne, pri tem pa je bil povabljen tudi na kosilo v Elizejsko palačo. Medtem ko je čakal hrano, je s fotoaparatom ovekovečil jedilni servis iz porcelana in kristala. Ne zato, da bi razkazoval razkošje, je pojasnil, fotografijo je objavil, da bi pokazal, da ima tudi Slovenija mesto med 60 suverenimi državami. »Kakšna razlika v 100 letih,« se je še začudil, državljani pa so se v komentarjih odzvali različno: nekateri so ponosni, da se je Slovencu uspelo uvrstiti na takšno pogostitev, drugim se zdi takšen prestiž sramoten, so se pa našli tudi posamezniki, ki jih zanima, ali se predsedniku Pahorju lahko kdaj pridružijo na kosilu.

Vili Resnik še kar v kratkih rokavih

Pevec Vili Resnik na svojem instagramu rad objavlja serije svojih portretov, posnetih v naravi. Tako je bilo tudi ta konec tedna, ko si je za kuliso izbral kraško krajino. V seriji fotografij, ki jo je poimenoval »sobotno pohajkovanje«, ga gledamo ob, na in v kamnitih utrdbah, poleg vsega pa je nenavadno topli jeseni primerno oblečen le v kratke rokave. A konec tedna ni bil namenjen le prostemu času – že isti večer je Resnik kot gost nastopil na koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, kjer so 30 let delovanja praznovali Čuki.
View this post on Instagram

Sobotno pohajkovanje.... #Saturday #Family ⭐️

A post shared by Vili Resnik (@viliresnik) on

Kolegialne, prav nič zavistne tv-voditeljice

Poduhovljene in z znanjem iz alternativne medicine podkovane medijske osebnosti si prav nič ne zavidajo, ampak združujejo svoje moči, nam je na instagramu sporočila v imenu oddaje Klepet ob kavi TV 3, ki jo vodi Jasmina Kandorfer in nas med drugim seznanja tako z novostmi na področju sibirskih zelišč kot tudi z duhovnimi šepetalci oziroma strokovnjaki za vesoljce. Kandorferjeva je v goste nazadnje povabila igralko in voditeljico Zvezdano Mlakar, ki vodi pogovorno oddajo na nacionalki in se pogosteje druži s podjetniško spretno gurujko obrazne joge Savino Atai. Takole so zapisali pod fotografijo: »Nista ljubosumni, niti tekmovalni – pravo nasprotje, znata se povezati in sodelovati!«

Modra žena skuha kosilo tudi po prepiru

Energetska terapevtka, svetovalka in motivatorka Elena Sofia Seničar, ki svoje znanje redno deli z bralci revije Suzy, z modrostmi ne skopari niti na svojem instagramu. Nazadnje je objavila svojo fotografijo v večerni toaleti in zapisala, da je prava modrost, ko prenehaš misliti, da si pametnejši od drugih, pred dnevi pa je objavila fotografijo in modrost svojega soproga Igorja Seničarja. »Modra ženska, tudi če se je skregala z možem, bo še vedno naredila kosilo,« menda razmišlja Seničar. A tisti dan je bil za pripravo hrane menda vseeno odgovoren sam, saj ga na fotografiji gledamo med peko kostanja.

Ideje mladih: šaljivi toaletni papir

Na instagramu evropske komisije v Sloveniji so se zadnje dni poleg napovedi o manjši gospodarski rasti in protikadilskem svarilu znašle tudi podjetniške ideje, ki so jih mladi predstavljali na startup vikendu v Novem mestu. Med predstavljenimi projekti so se znašli okolju prijazne sveče, inovativne okenske žaluzije in celo toaletni papir, potiskan s šalami, ki so ga poimenovali WiC papir. Za najboljšo idejo so sicer izglasovali spletno platformo Band Advisor, kjer bi se predstavljali glasbeniki, ki nastopajo na porokah in drugih prireditvah. Šaljivi toaletni papir, za katerega rolico naj bi v prosti prodaji odšteli deset evrov, je zasedel drugo mesto.