Srb Novak Đoković si je v Londonu priigral drugo zmago. Današnja žrtev je bil Alexander Zverev. Nemec je vstopil v dvoboj izjemno motiviran, da se zoperstavi prvemu igralcu sveta. Zverev je bil tudi samozavesten, saj je bil v prvem krogu skupinskega dela boljši od Hrvata Marina Čilića. Nemec je dobil vsega pet iger in izgubil s 4:6, 1:6.

Prvi niz v londonski dvorani ob Temzi, kjer se je trlo nekdanjih teniških zvezdnikov, je bil izjemno kvaliteten in razburljiv. Zverev je bil enakovreden tekmec do rezultata 4:4, v naslednji igri pa je imel dve priložnosti za odvzem servisa Đokoviću. »Če bi Zverevu uspel brejk, bi mi bilo precej težje. Tekmec je namreč odlično serviral,« je priznal Novak Đoković. Tisto, česar ni izkoristil Zverev, je v naslednji igri Đoković. Odvzel je servis nasprotniku in po slabih 50 minutah dobil prvi niz.

Pogled na statistiko je kazal, da bo Zverev težko zdržal tempo. V prvem nizu je serviral kar 71-odstotno, skupno pa dosegel devet asov. Ko mu je v drugem nizu odstotek prvega servisa padel pod 50 odstotkov, je bil najboljši igralec na svetu neizprosen. Še dvakrat je Đoković odvzel servis petemu igralcu sveta ter se veselil podobne zmage kot v prvem krogu proti Johnu Isnerju, ko je Američanu trikrat odvzel začetni udarec. »V drugem nizu sem bolje čutil žogico, Zverev pa je delal vse več neizsiljenih napak. Zelo sem zadovoljen s svojo igro, dvoboj pa je bil predvsem v prvem nizu na najvišji ravni. Upam, da ste v njem uživali,« je povedal Đoković. Dejal je še, da se z naslednjim tekmecem še ne ukvarja. Taktika proti Marinu Čiliću bo prišla šele potem, ko se bo odpočil in naužil trenutkov z družino.

»Ko je Novak tako pripravljen kot v Londonu, ga je težko premagati. Pri vsakem udarcu izžareva samozavest. Pozna se mu, da serijsko zmaguje in je številka ena na svetu. Težko ga bo premagati v Londonu,« je bil kratek in jedrnat Alexander Zverev, ki se bo v petek v odločilnem dvoboju za napredovanje pomeril z Isnerjem. Rogerja Federerja čaka jutri težka naloga. Če bo Kei Nišikori ugnal Dominica Thiema, bo moral Švicar premagati Kevina Andersona v dveh nizih. Ob takšnem scenariju bi se štele dobljene igre, v katerih ima daleč najslabšo statistiko Nišikori, ki je proti Andersonu dobil le eno igro. Če bo Thiem v popoldanskem dvoboju presenetil Nišikorija, Federer potrebuje le zmago proti Južnoafričanu, s katero bi kljub porazu proti Nišikoriju zasedel prvo mesto v skupini. Teoretično bi se lahko Federer uvrstil v polfinale tudi s porazom. V tem primeru bi moral Thiem premagati Nišikorija, v prid Švicarju pa bi morali iti tudi dobljeni nizi in igre.

»Če si bom zaslužil polfinalni nastop, si ga bom, sicer bom že jutri končal letošnje nastope. Čaka me težka naloga, saj ima Kevin za seboj odlično sezono, poleg tega pa je ob koncu sezone v izvrstni formi. Letos me je v Londonu že premagal. Upam, da bom maščeval wimbledonski poraz,« pravi Roger Federer. »Dvoboj proti Nišikoriju je bil moj najboljši doslej,« je priznal Kevin Anderson. Dodal je: »Tenis ni pravljica. Jutri je nov dan, čaka me novo dokazovanje. Ko igraš proti Rogerju Federerju, motiva ne zmanjka.«