Kot je na današnji novinarski konferenci povedala vodja restavracije Divino Julija Krenker, si sodelovanje s tako velikim mojstrom svetovnega kova štejejo v veliko čast. Franšiza, ki so jo pridobili kot edini v državi in regiji, jim omogoča pripravo Cecchinijevih izdelkov po metodi, ki jo je razvil sam.

Cecchini je poudaril, da njegove 45-letne izkušnje temeljijo na 200-letni družinski tradiciji mesarstva. Ta je osnovana na spoštovanju živali, zato slednjim zagotavlja nadstandardno vzrejo s povsem drugačnimi pristopi, kot veljajo za množično proizvodnjo.

Poseben je tudi način priprave mesa, ki mu piko na i dajejo dodatki prav tako lastne proizvodnje, kot je denimo olivno olje z dodatkom limone. "Filozofija je enostavna - gre za umetnost mesarstva," je poudaril Italijan, ki svoje znanje in filozofijo deli tudi v svoji šoli v rodnem Panzanu.

Dobra hrana gre po prepričanju ekipe Divina z roko v roki z odličnim vinom, zato bodo Cecchinijeve izdelke predstavljali skupaj z novim vinom Kleti Brda, poimenovanem po grofu Silveriu de Baguerju, zadnjem lastniku gradu Dobrovo. Kot je poudaril glavni enolog Kleti Darinko Ribolica, je bilo vino vedno del tradicije in del hrane, Cecchinijeve izdelke pa so želeli pospremiti z vinom, ki se posebej dobro prileže vrhunski kulinariki.