Neverjetno, a resnično. V 6. krogu Fibine lige prvakov so košarkarji Olimpije zabeležili še četrti poraz pred domačimi navijači v Stožicah, skupno pa petega in petega zaporednega v vseh tekmovanjih. V igri Olimpije v letošnji sezoni ni niti ene svetle točke, navijači pa se že upravičeno sprašujejo, ali lahko njihovo moštvo sploh še igra slabše.

Današnji obračun v dvorani Stožice si je ogledalo le okoli 700 gledalcev, ki so pred začetkom z aplavzom pozdravili nekdanjega člana in kapetana zmajev Gregorja Hrovata. 24-letni Koprčan se je po štirih letih v Ljubljani poleti prvič odpravil na tuje v Bayreuth, direktor Olimpije Roman Lisac pa mu je v zahvalo za borbene predstave v zeleno-belem dresu izročil priložnostno darilo. Ironično je bil aplavz publike v Stožicah ob omenjeni manjši slovesnosti tudi najbolj bučen na tekmi.

Predstava obeh moštev na parketu je bila namreč zares slaba, napak pa na pretek. Gledalcev na tekmah Olimpije je iz tekme v tekmo manj, saj nimajo niti najmanjšega razloga, da bi prihajali v največjo slovensko dvorano. Zmaji namreč že celo sezono delujejo mlačno, v njihovi igri ni pravega koncepta, atraktivnih akcij pa je tako kot tudi zmag le za vzorec. A vodstvo kluba na čelu z direktorjem Liscem, ki je po lanskem naslovu državnega prvaka napovedoval evropsko Olimpijo, očitno porazno stanje ne moti in je z njim zadovoljno, saj ne kaže niti najmanjše želje po spremembah, ki bi krivuljo lahko obrnile navzgor.

Da je v taboru Olimpije nekaj zares hudo narobe, je ponazoril dogodek ob koncu prve četrtine. Ljubljančani takrat še niso bili v bonusu z osebnimi napakami, zato je trener Zoran Martić na ves glas kričal Jusufu Sanonu, naj stori prekršek. Mladi Ukrajinec ga ni upošteval, Hrovat pa je prišel do meta za tri točke ob zvoku sirene, a zgrešil. V normalnih razmerah bi bil Sanon za tako potezo kaznovan s sedenjem na klopi za rezervne igralce, a ne pri Olimpiji.

Če sta moštvi v prvem polčasu prikazali slabo igro, sta v drugem še precej slabšo. Koše sta dosegali bolj po slučaju kot iz izdelanih akcij, slabih metov in potez pa je bilo v izobilju. Podatek, da sta v prvih petih krogih obe zbrali zgolj po eno zmago, tako ni slučajen. Ko je bilo v zaključku treba zaigrati premeteno, je več zbranosti pokazal Bayreuth, bolj natančno Hrovat, ki je svojim nekdanjim delodajalcem tako zadal še peti poraz v tretjekakovostnem tekmovanju.

Fibina liga prvakov, skupina D, drugi izid 6. kroga: Neptunas – Promitheas 82:83, jutri ob 20.30: Virtus Bologna – Strasbourg, Oostende – Bešiktaš.