Petka je na predlog predsednika nacionalne smučarske organizacije Enza Smrekarja na seji na sedežu zveze v Ljubljani imenoval Izvršilni odbor SZS, za direktorja zveze za polni mandat za naslednje štiriletno olimpijsko obdobje. Petek je bil imenovan soglasno, brez glasu proti.

Sedeminštiridesetletni Petek je bil za direktorja smučarske zveze imenovan 15. marca lani s skrajšanim mandatom, ko je prevzel položaj po odstopu Jožka Križana.

Petek je bil v tem času, posle je prevzel 15. aprila lani, dejavno udeležen v za zvezo prelomnih dogodkih. Nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih je vodil reprezentanco na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu, na katerih sta za slovenski odličji poskrbela biatlonec Jakov Fak s srebrno medaljo in deskar Žan Košir, ki je bil bronast.

SZS bo organizirala tri svetovna prvenstva v štirih letih

Slovenski smučarski zvezi je po treh neuspešnih kandidaturah na majskem kongresu Mednarodne smučarske zveze (Fis) v Grčiji uspelo pridobiti organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva, ki bo v Planici leta 2023. Poleg tega je SZS pridobila tudi organizacijo svetovnega prvenstva v biatlonu, ki bo leta 2021 na Pokljuki. Še prej, januarja 2020, pa bo Planica gostiteljica svetovnega prvenstva v smučarskih poletih.

Nadaljuje se tudi finančna sanacija zveze, ki bi lahko že v novem Petkovem mandatu prišla na pozitivno ničlo, so prepričani vodilni pri SZS.