Kot je danes dejal Erjavec ob robu sestanka DeSUS na temo lokalnih volitev, po njegovih informacijah nihče od sodelujočih na vajah ni dobil ozeblin.

Erjavec je seznanjen tudi z znamko čevljev, ki so jih nosili vojaki, in, kot je pojasnil, ima takšne tudi doma. »Pri minus 20 stopinjah me verjetno zebe, ampak ne v tolikšni meri, da bi zaradi tega jamral,« je dejal.

»Naši vojaki so opremljeni po standardih zveze Nato,« je še zatrdil minister. Zahteval je že primerjavo, kako so bili oblečeni vojaki ostalih vojska, ki so delovali na istem območju kot Slovenska vojska. »Zagotavljam vam, da s čevlji ni nič narobe, da zadostujejo standardom. Mislim, da gre za pretiravanja,« je pojasnil minister.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi imeli slovenski vojaki na Norveškem pomanjkljivo opremo. Da vsi kosi niso izpolnili pričakovanj, je za POP TV prejšnji teden opozoril tudi poveljnik slovenskega kontingenta na vaji Uroš Trinko.

Medtem ko naj bi se rokavice iz kuhane volne dobro odrezale, so bili škornji, ko so se zmočili, neprimerni, je danes poročal časnik Delo, ki je navajal neimenovanega vojaka.