Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je danes v iskalni akciji sodelovali okoli 20 oseb, večinoma policistov in gorskih reševalcev, ter policijski helikopter. Za pogrešanim 36-letnikom iz Trebnjega, ki so ga nazadnje videli, ko se je v soboto ponoči s Krvavca sam peš odpravil v dolino, je sicer že v soboto stekla obsežna iskalna akcija.

Poleg policistov, svojcev in njegovih prijateljev so ga v soboto do poznega večera organizirano iskali prostovoljni gasilci, gorski reševalci in vodniki reševalnih psov. Skupaj ga je iskalo okoli 70 ljudi, v iskanju pa je sodeloval tudi policijski helikopter. Iskalna akcija se je v nedeljo nadaljevala v podobnem obsegu, s pomočjo helikopterja pa tudi danes.

Iskanje je bilo zaenkrat osredotočeno na Krvavec z okolico. Pogrešanega doslej še niso našli, pod hotelom Krvavec pa so že v začetku iskanja našli njegov mobilni telefon, vendar glede na položaj policisti domnevajo, da ga je nekdo našel in tja postavil.

V kolikor ima kdo kakršnekoli informacije v zvezi s tem, ga policisti prosijo, naj zaradi razjasnitve okoliščin pokliče na interventno številko 113 ali anonimno številko 080 1200.