Čeprav je Olimpija na gostovanju v Velenju premagala Rudar, so bili v ljubljanskem taboru zelo samokritični do svoje igre. »Rudar je bil boljši. To ni bila igra, ki jo zahtevam. Zadovoljni smo le z izidom. Prehitro smo izgubljali žogo. V drugem polčasu smo delovali, kot da sploh nismo prisotni na igrišču,« je bil po tekmi realen trener Olimpije Zoran Barišić. Olimpija je bila v prvem polčasu izjemno učinkovita po bliskovitih napadih z goloma Vombergarja, ki je zadel tudi vratnico, in Kronavetra. V drugem delu je bila predstava slabša in Olimpija je trepetala za zmago, potem ko je izid znižal kapetan Rudarja Trifković iz enajstmetrovke, ki jo je po prekršku nad Bolho zakrivil Vomebergar. »Celotna ekipa je igrala slabo. Nismo bili pravi, a tokrat se je tudi nam izšlo, da smo zmagali s takšno igro. Med odmorom smo se dogovorili, da zaigramo bolj zbrano in agresivno, a je bil pristop še slabši,« je bil odkrit kapetan Olimpije Branko Ilić.

Rudar je igral dobro in zapravljal priložnosti, saj je bil izjemno nezbran. Osmoljenec tekme je bil napadalec Milan Tučić, ki je zastreljal kar pet priložnosti. Velenjčani so prepričani, da so bili oškodovani še za eno enajstmetrovko, ko je v finišu Bagnack porinil Radića. »Fantje so se trudili, imeli smo veliko priložnosti, Olimpija pa je iz dveh strelov dosegla dva gola. V zaključku napadov nam je zmanjkal kanček športne sreče. Zaslužili smo si več kot poraz. Fantje morajo bolj verjeti v svoje sposobnosti,« je bil razočaran trener Rudarja Marijan Pušnik.

Tavares kapetansko zrežiral preobrat

Marcos Tavares je na koncu lahko celo izbiral, kateri gol je bil lepši: tisti njegov, ko je iz kolena izenačil, ali solo akcija Felipeja Santosa? »Moj!« se je zasmejal kapetan Maribora. Kaj se ne bi! Še enajstmetrovko, ki jo je sicer znova zapravil, je sam pospravil v gol. »Nogomet se igra za gole,« je visoko zmago Maribora pojasnil Dejan Dončić, trener Triglava.

Pa je do polčasa kazalo, da si bo Maribor v Ljudskem vrtu spet sam zagrenil življenje. »Ko nismo našli rešitve, nas je kapetan rešil,« je bil hvaležen Darko Milanič. Ker niti tako napadalno postavljeni Maribor ni našel igralca s potezo več, je Triglav marljivo s petimi v zadnji vrsti čakal na protinapade. Po treh akcijah po desni je po levi Tilen Mlakar nasmodil Denisa Klinarja, zaobšel Alexandra Cretuja in silovito zabil. »Odkar sem trener, sem rekel, da želimo igrati, ne glede proti komu,« je filozofija Dončića. »Samo tako lahko mladi vidijo, ali lahko igrajo na višjem nivoju.«

In so ugotovili. Ne morejo. Vsaj ne še celo tekmo. Maribor namreč ni našel nove rešitve za izenačenje. Našel je staro. Tavares, ki je zaman podajal soigralcem, je vzel žogo, preigraval in pomeril. Bum. »Še preden sem dobil žogo, sem se odločil, da bom streljal na gol,« je pojasnil Tavares.

Triglav je sicer pričakoval, da v nadaljevanju ne bo mogel slediti navalu vijoličastih. »Med polčasom še ni bilo nič končano, na koncu pa greš v slačilnico s štirimi goli v mreži,« je opisal kapetan Triglava Luka Majcen. Ko je Jasmin Mešanović podal v prazen prostor, je Klinar le še podaljšal Luki Zahoviću. Šolsko izigrano. Nato se je dokazal Santos, ko mu je uspela solo akcija z golom od vratnice. »Pred tekmo sem rekel, da bo danes dal gol,« je rojaka pohvalil Tavares. »Ogromno golov so dali letos, kar zastrašujoče na trenutke,« je Maribor zapuščal kapetan Majcen. »Enkrat na leto dobiš dan, ko jih lahko ujameš.« To ni bil ta dan.

Domžalam remi z igralcem manj

Čeprav Mura z igro ni navdušila, so gledalci z ovacijami pozdravili zmago proti Gorici, s katero se je povzpela na tretje mesto. »Mene bolj kot mesto na lestvici zanimajo točke, ki jih nabiramo. Smo na pravi poti, na kateri bomo vztrajali,« je povedal trener Mure Ante Šimundža. »V tekmi z malo priložnostmi smo znova potegnili ta kratko z golom iz prekinitve, ker fantje niso stali dovolj blizu nasprotnega igralca. Mura je bila za odtenek boljša. Mi smo bili v napadalnih akcijah preveč površni,« je dodal trener Gorice Miran Srebrnič.

Čeprav je imelo Celje v Domžalah kar 55 minut igralca več, potem ko je Tilen Klemenčič prejel dva rumena kartona v treh minutah, ni unovčilo številčne prednosti in vodstva 1:0, ampak je iztržilo le remi. »Po dobrem začetku je tekmo uničil rdeči karton. Po prejetem golu nismo obupali, verjeli smo, da bomo imeli priložnost za izenačenje,« je po prigarani točki povedal trener Domžal Simon Rožman. »Po težkem porazu proti Mariboru smo se predstavili v povsem drugačni luči. Žalosti me, da smo z medlimi rešitvami sami sebe pripeljali v situacijo, da smo izgubili dve točki,« je menit trener Celja Dušan Kosič.