Za zdaj je nesporno jasno to, da ni bila nesreča. Plin je uhajal iz prerezane plinske napeljave. Kot kaže, je 52-letni Mariborčan A. K. v sredo popoldne (znova) poskusil narediti samomor, prerezal je cev, se zaklenil v stanovanje in legel v kopalno kad. V eksploziji plina je utrpel zelo hude telesne poškodbe. Po besedah Roberta Munde, vodje mariborskih kriminalistov, je v kritičnem zdravstvenem stanju.

Eksplozija v tretjem nadstropju bloka na mariborski Ulici bratov Greifov 18 je povzročila ogromno premoženjsko škodo, po nestrokovni oceni policije presega pol milijona evrov. Od 32 stanovanjskih enot jih je poškodovanih kar 30. V najslabšem stanju sta stanovanji v tretjem nadstropju, pa tudi stanovanja nadstropje višje in nižje. Udarni val je v njih uničil vsa okna in vrata, pa tudi drugo pohištvo in premoženje. Deli stavbnega pohištva, ki jih je razneslo po okolici, so poškodovali približno 30 parkiranih avtomobilov.

Poleg osumljenca sta telesne poškodbe utrpela še 11-letni deček, ki si je odrgnil roko med reševanjem psa, in 27-letni sosed, ki ga je steklo porezalo po nosu in nogi. »V obeh primerih gre za lažji telesni poškodbi,« pravi Munda, ki je potrdil informacijo, da je osumljenec stari znanec policije. V preteklem desetletju so ga obravnavali najmanj šestkrat, nazadnje avgusta, ko je v alkoholiziranem stanju izražal samomorilske grožnje in so gasilci v njegovo stanovanje vstopili preko balkona. Na mariborski psihiatriji je bil zatem hospitaliziran na zaprtem oddelku. Kdaj in zakaj so ga psihiatri odpustili z zdravljenja, Munda ni vedel povedati. Je pa napovedal, da bodo osumljenca ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti, za kar je zagroženih do deset let zapora.