Ta hip najbolj znani italijanski populist Matteo Salvini, vodja stranke Liga in italijanski notranji minister ter podpredsednik vlade, slovi po svojih pompoznih izjavah o migrantih in gejih. Toda od minulega torka najbolj slovi po posteljni fotografiji, ki jo je objavila njegova sedaj že bivša spremljevalka Elisa Isoardi. Prav s to fotografijo skupnih posteljnih radosti je na instagramu naznanila, da sta se razšla.

»Hvala lepa, Matteo.« Z objavo je seveda zanetila ogenj, češ kakšno pomanjkanje spoštovanja, saj je na sliki v postelji vendarle član italijanske vlade. Verjetno pa je bil bolj ironičen politikov odgovor na objavo, ki se je tudi zgodil na instagramu. Objavil je svojo fotografijo nekje v afriški divjini s pripisom, da ravno v Gani rešuje vprašanje migrantov, a mu nenehno zvoni telefon s klici iz Italije: »Iz spoštovanja nikoli nisem razpravljal o svojem zasebnem življenju in tudi sedaj ne bom. To Italijanov ne zanima. Ljubil sem, oprostil sem, a do zadnjega sem verjel. Škoda, da imajo nekateri druge prioritete. Dobro življenje. Rad vas imam, prijatelji.« Kasneje je ob svojem portretu z orhidejami še patetično pripisal, da se odpravlja spat žalosten, a pomirjen.

Ima več kot tri milijone sledilcev na facebooku

Seveda ni res, da nikoli ni razglašal svojega zasebnega življenja. Pa še kako deli podrobnosti iz svoje zasebnosti s svojimi 3,3 milijona sledilci na facebooku in 900.000 sledilci na instagramu. Ne le da kot pravi Italijan dosledno objavlja fotografije svojih obrokov, tudi sliko sebe v postelji je že objavil, le da ob njem ni bilo ženske. Prav tako je z objavami zvesto sledil svojemu razmerju s televizijsko novinarko, tako da so Italijani natančno vedeli, na kateri plaži se kopata ali kje sta obedovala. Ne nazadnje sta pred dvema letoma prav na instagramu s skupno fotografijo na moskovskem Rdečem trgu oznanila, da sta že leto dni par. Septembra letos pa sta kar na spletu razčiščevala svoje ljubezenske težave. V italijanskih tabloidih se šušlja, da ima novinarka že novega ljubimca. V intervjuju za Chi pa je dan po objavi posteljnega posnetka dejala, da sta se s politikom razšla zaradi preveč obveznosti. Populistični Salvini je takoj po objavi posteljne fotografije na spletu že dobil ponudbe zagretih Italijank, ki bi rade postale njegove nove ljubice.