Revija Zvezde je v teh dneh razkrila novico, ki je ne povzemamo samo dežurni bralci tabloidnega tiska, temveč celo Slovenska tiskovna agencija in večina osrednjih informativnih televizijskih oddaj – nekdanji predsednik vlade, trenutno zunanji minister Miro Cerar in njegova partnerica Mojca Stropnik pričakujeta otroka. »Najslajša politična zmaga« in »Očka v zrelih letih« so dobro obveščeni sodelavci omenjene revije naslovili zgodbo, kjer so se osredotočili predvsem na časovnico njune partnerske zveze oziroma dosedanjega udejstvovanja na reproduktivnem področju: za sedemintridesetletno Stropnikovo bo to prvi otrok, petinpetdesetletni Cerar pa ima seveda že dva odrasla. Menda je v času razširjanja družine tradicionalno precej ustvarjalen na drugih področjih, zato še ugibajo, česa se bo lotil tokrat: »V času ustvarjanja prve družine je napisal doktorsko disertacijo. Zato se zdaj mnogi sprašujejo, katerega projekta se bo domislil tokrat.«

Aleš Klinar pogreša poceni alkohol, slavni župnik je bil težaven mladostnik

Z otroki se je ta teden ukvarjal predsednik republike Borut Pahor in morda malce ohladil glavo pred mukotrpnim izbiranjem človeka za položaj guvernerja Banke Slovenije. Družil se je s četrtošolci iz Dramelj. Igrali so nogomet, plesali in prepevali, med drugim Agropopovo Samo milijon nas še živi. Avtor znamenite tranzicijske popevke Aleš Klinar se je v svoje življenje in delo medtem poglabljal z Danico Lovenjak oziroma revijo Suzy. Do nedavna strasten kadilec se je pohvalil, da je že en mesec brez cigarete, zato opaža, da ima alkohol zdaj polnejši okus. Klinar se spominja tudi dobrih starih časov, predvsem obdobja pred kapitalizmom, ko moškim še ni bilo treba toliko zapravljati za ženske, jih voziti v Trst, na izlete oziroma po nakupih. Takrat so jih morali moški šarmirati drugače oziroma so »kupili kakšen poceni alkohol, pa je bila hitro 'pribita' in je bilo v redu«, kot je nazadnje komentiral nekdanje omamljanje deklet.

Dandanes je dvorjenje vendarle bolj zapleteno in zato ni nenavadno, da so v zasedbi Čuki še kar trije neporočeni, kot problematizirajo v reviji Lady. Takšnih zadreg je razbremenjen vsaj Martin Golob, mladi župnik iz Bohinja, ki snema videodnevnike za youtube in smo o njem pisali pred nekaj tedni. Vest o  modernem duhovniku se je razširila med ljudi in Goloba po novem redno vabijo v goste najrazličnejši mediji, njegovi spletni posnetki pa imajo že skorajda 70.000 ogledov. Ker se snema pod okriljem katoliškega spletnega portala Aleteia, so ga tam ob priložnosti še enkrat podrobneje predstavili svojim bralcem. Izvedeli smo, da se k njemu lahko brez pomisleka zatečejo težavni mladostniki, ki jih razume, saj je v četrtem letniku srednje šole tudi sam »zabluzil«, pa tudi to, da mu je najlepše, če se lahko za ves dan zapre v kabino traktorja. Pri delu je sicer zvest modernim metodam, zato pridiganje med mašo odpade. »Bohinjce včasih pohecam, da imajo radi dolge klobase in kratke pridige. Držim se Božje besede, beril in evangelija, iz tega želim potegniti nekaj za življenje. V zadnjem času pridig ne berem več. Želim biti zanimiv in poslušljiv. Nauk mora biti, a ne z moraliziranjem,« je odločen Golob, ki je sicer ravno naložil že drugi videodnevnik, v katerem govori o spominu na mrtve. Da ni preveč zamorjeno, je pri tem kot navdušen hribolazec napravljen v pohodniška oblačila živahnih barvnih odtenkov.

Domen Kumer zmrzuje brez maščob, Murko pocenil koledar

A nazaj k udarnim tabloidnim novicam. V Zvezdah so resda razkrili pomembno nosečnost, pri reviji Lady pa so v dvostranski reportaži ekskluzivno sporočili: »Domen Kumer je uvedel spremembe na svojem jedilniku!« Za zdravo prostato pevec in voditelj resničnostnega šova Bar po novem uživa bučno olje, odpovedal se je tudi nezdravi hrani, recimo praženemu krompirju, ocvrtemu piščancu in drugim jedem, ki zamastijo telo. Morda bi mu občasne pregrehe vendarle koristile – reviji Zvezde je Mariborčan namreč prav v teh dneh zaupal, da ga v Ljubljani kljub nenavadno topli jeseni »zebe kot psa«. »Še dobro, da imajo na vrtu lokala pripravljene odeje za kadilce, v eno od njih sem se brez omahovanja zavil,« je opisal začasno rešitev težave, a napovedal, da bo imel odslej s sabo vedno še rezervna oblačila, saj »od viška glava ne boli«.

Bolje pripravljen v hladne dni vstopa igralec in šaljivec Kondi Pižorn, še beremo v Zvezdah. S soprogo Zinko sta za začetek skuhala neznanske količine slivove marmelade, vložila ogromno gob in za ozimnico nabrala sto kilogramov jabolk. Poleg naštetega imata v bližini doma še domačo gostilno, kjer je vse potrebno, da virusi ne pridejo do živega: domače žganje, slanina, ocvirki in jelenova salama. Obstajajo pa tudi takšni, ki jih ogrejejo vroče fotografije. Te bo razveselila napoved Damjana Murka, ki tudi letos pripravlja letni koledar z zapeljivimi posnetki, tokrat na temo zdravega gibanja. Spletnemu portalu Žurnal24 je priznal, da je lani prodal več kot 1000 koledarjev in zaslužil 22.000 evrov, a letos pripravlja še ugodnejšo kupčijo: za koledar boste odšteli samo 20 evrov, za pet evrov več pa prejmete še zgoščenko z njegovo glasbo in broško z njegovo podobo. Podjetnega duha je menda prenesel celo na svojega sina, prvošolca, ki je očeta že pred poletjem vprašal, ali bodo »letos tudi smešni koledarji«. Murko je sprva omahoval, a je sina potem zanimalo, ali to pomeni, da ne bodo imeli dovolj denarja za na morje. »To je dokaz, da razmišlja in da se zaveda mojega posla,« je sina pohvalil Murko.

Tanja Skaza zaposlene razveseljuje z lepimi mislimi

Podjetno še naprednejša Tanja Skaza, solastnica podjetja oziroma znamke Plastika Skaza, je reviji Suzy tačas pojasnila okoliščine svojega uspeha. Skazova, ki po oceni novinarke »izžareva prav posebno energijo«, je bila že od malega prepričana, da bo nekdo, ki ga bodo ljudje poznali. Najprej je delala v zlatarstvu, a potem spoznala aktualnega soproga, sicer sina lastnikov družinskega podjetja Skaza. Verjame, da se moramo imeti na delovnem mestu čudovito in v svojem delu uživati, zato zaposlene za dobro opravljeno delo vedno nagradi s kakšno lepo mislijo, ki jih po pisarnah puščajo v posebnih škatlah. Omenila je še, kako dobra prijateljica je postala z Izo Login, večkrat razglašeno najbogatejšo Slovenko in v svojem bistvu predvsem mojstrico manifestiranja, ki trenutno organizira duhovno podkrepljene izlete na Havaje, kjer se bo plavalo z delfini. Menda ju družita sorodna energija in skupno poslanstvo: pomagati ljudem, da se spremenijo, ko se želijo spremeniti.