Udarni val eksplozije je iz okvirjev iztrgal vsa vhodna vrata v poslopju, polomil je okna in drugo stavbno pohištvo, v stanovanju v četrti etaži, v katerem naj bi osumljenec naklepno odprl plin na štedilniku, pa je iztrgalo še balkonsko ograjo.

Razbitine so poškodovale več parkiranih avtomobilov. Manjši požar v stanovanju so gasilci pogasili. Gasilci in policija so evakuirali vseh 32 stanovanj v stavbi, saj bo treba najprej ugotoviti, ali je ta še primerna za bivanje.

Na ulici je pristala tudi družina, ki živi v pritličju. »Tako močno je udarilo, da je našega pekinžana vrglo v zrak pol metra visoko,« nam je dogodek opisal Boštjan Meško. »Takoj sem pograbil šoloobvezni hčerki, psa ter najnujnejše stvari in pobegnil na plano.« Domnevnega povzročitelja eksplozije je policija v preteklosti že obravnavala, nam je razložil. »Stanovalci smo vztrajno opozarjali policijo in upravitelja bloka ter terjali, naj problematičnega soseda izselijo. A so nam pojasnjevali, da za to ni pravne osnove,« je zgrožen Mariborčan.