Nekaj čez polnoč so policisti pri Kozini ustavljali osebni avto. Voznik ukazov ni upošteval in se je odpeljal naprej. Patrulja je zapeljala za njim, osebni avto C5 srebrne barve francoskih registrskih številk pa je pospešeno peljal proti avtocesti in nanjo v smeri Ljubljane tudi zapeljal. Natanko 24 minut čez polnoč je vozilo zaradi previsoke hitrosti zapeljalo s ceste na izvozu za Senožeče in se prevrnilo na streho. V avtu je bilo kar osem ljudi. Vsi so se po prvih podatkih lažje poškodovali, zato so jih odpeljali v Splošno bolnišnico Izola na pregled.

Voznik je bil državljan Pakistana, ki prebiva v Franciji, v vozilu pa je bilo še sedem državljanov Pakistana, ki so prestopili državno mejo nelegalno. Policijski postopki še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Koper.

38 v en kombi!

Brežiški policisti pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri naselju Gregovce v jutranjih urah ustavili osebni avtomobil, za njim pa še kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Hrvaške v tovornem delu v povsem nehumanih razmerah prevaža 38 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

»Dvainpetdesetletni voznik osebnega avtomobila je po prvih ugotovitvah tujcem pomagal pri nezakonitem prehodu državne meje. Državljanoma Hrvaške so kriminalisti odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bomo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 23 državljani Turčije in 15 državljani Irana pa še niso končani,« so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Ob tem so dodali še, da so črnomaljski policisti nekaj pred deseto uro dopoldne pri Miličih ustavili voznika taksija, državljana Slovenije, ki je v vozilu prevažal tri državljane Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 35-letnemu taksistu so odvzeli prostost, po končani preiskavi pa ga bodo s kazensko ovadbo prav tako privedli k preiskovalnemu sodniku.