Vročica je igrala brez centra Hassana Whitesida, drugega v prvenstvu NBA v skokih in blokadah, ker ima poškodovano koleno. Kelly Olynyk, ki je vskočil namesto njega, je deset od svojih 13 točk dosegel v drugem polčasu.

Dragić je k zmagi dodal 21 točk, sedem skokov in šest podaj, veteran Dwyane Wade, ki v ligi NBA igra svojo poslovilno sezono, pa 18 točk.

Prvi strelec Detroita je bil Andre Drummond s 25 točkami. Košarkarji Miami Heat se zdaj vračajo domov na Florido; naslednja tekma jih čaka v sredo zvečer, ko bodo gostili San Antonio.

tekma

Westbrook bo zaradi zvina gležnja znova počival

Ekipa Oklahoma City Thunder je s 122:116 premagala New Orleans Pelicans, a spet ostala brez prvega zvezdnika Russella Westbrooka, ki so mu morali po zvinu gležnja s parketa pomagati soigralci. Najkoristnejši igralec (MVP) lige 2017 je odšepal z igrišča v tretji četrtini, potem ko je po skoku nesrečno pristal na stopalu Anthonyja Davisa.

Westbrook je sicer skušal sam odskakljati s parketa, a ni šlo brez pomoči soigralcev. Iz ekipe so pozneje sporočili, da si je 29-letnik, ki se je komaj dobro vrnil v igro, potem ko je uvod v sezono izpustil po operaciji kolena, zvil levi gleženj. Do odhoda s parketa je zbral 17 točk, sedem skokov in enajst podaj.

Kljub izgubi Westbrooka je Oklahoma prišla do pete zaporedne zmage. Paul George je zbral 23 točk, mladi nemški igralec Dennis Schröder pa 22.