Goloprsi in speči Salvini se na tem selfiju rahlo smeje, njegova zdaj že bivša ljubimka pa je prav tako nasmejana, z odprtimi očmi in zavita v kopalni plašč, kaže pa tudi koleno. »Ne gre za to, kaj sva dala drug drugemu in kar bom pogrešala, ampak kar bi si še lahko dala. Z velikanskim spoštovanjem za resnično ljubezen, ki je bila, hvala Matteo,« je zapisala nekdanja manekenka Elisa Isoardi, ki ima na italijanski televiziji svojo oddajo.

Konec ljubezenske zveze med 45-letnim Salvinijem in 35-letno Isoardijevo je takoj poskrbela za medijsko pozornost. Tudi sicer je bil par priljubljena "tarča" paparacov, še posebej v zadnjem času, ko je Salvini postal italijanski notranji minister in podpredsednik vlade ter z zaostrovanjem politike do migrantov, do Evropske unije, do evropskih fiskalnih pravil in še česa postal tudi svetovno prepoznaven.

Dejanski vzrok za razhod še ni znan

Kaj je dejansko vzrok za razhod Salvinija in Isoardijeve, še ni znano, prav tako se Salvini javno še ni odzval na to novico. Po poročanju italijanskih medijev je bil Salvini na letalu proti Gani, ko je Isoardijeva objavila fotografijo o koncu njune zveze.

Salvini, sicer konservativec in zagovornik tradicionalne družine in družinskih vrednot, je bil od leta 2001 do 2010 poročen z novinarko Fabrizio Ieluzzi, s katero ima 15-letnega sina Federica. Po ločitvi je bil v zvezi z Giulio Martineli, s katero je dobil še hčerko Mirto. Nato pa je pred tremi leti začel hoditi z Isoardijevo.