Nič čudnega ni, če danes na potovanje s sabo jemljemo tudi hišne ljubljenčke - ne samo pse, tudi mačke, dihurje, podgane, prašičke, in še kaj bi se našlo. Verjetno je že kdo med vami v Ljubljani videl gospoda, ki se po ulicah sprehaja s pavom, prav tako pa je redni obiskovalec bežigrajskega predela gospod z raco. Ta dva se sicer nista podala na tako zahtevno pot, kot se je lastnica bengalske tigraste mačke Suki.

Lastnica je na svojem instagram profilu konec septembra zapisala, da se s svojo mačko, ki je v Kanadi, kjer tudi prebiva, že precej slavna (ima že več kot milijon sledilcev), odpravlja na potovanje po Evropi. Pred tem sta sicer že potovali po vsej Kanadi, pa tudi ZDA, tokrat pa sta se prvič odpravili čez ocean.

Obiskali sta že Luksemburg, Nemčijo, Avstrijo, Češko, pot pa ju je vodila tudi čez Slovenijo in Hrvaško. Pri nas si je ogledala Bled, pri sosedih pa Plitviška jezera.

Trenutno se mačja turistka z lastnico nahaja v švicarskih Alpah, kjer je posnet tudi spodnji video. Če bi mislili, da je mački pot nadležna, se zdi prav obratno: na fotografija uživa, lovi odpadlo jesensko listje in pozorno s pečin opazuje ostale turiste. Njeno zgodbo lahko spremljate tudi na Instagramu, ali pa na spletni strani.