Ponoči bo večinoma oblačno. V zahodni polovici države se bodo občasno pojavljale padavine. Ob morju bo pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo pretežno oblačno, na vzhodu pa zmerno oblačno, zjutraj se tam lahko zadržuje megla. V zahodni polovici države se bodo občasno pojavljale padavine, ki bodo pogostejše v Posočju. Ob obali bo še pihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18, ob morju do 20 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo zjutraj se bodo padavine na zahodu okrepile in širile proti osrednji Sloveniji. Na vzhodu bo po jutranji megli ostalo zmerno oblačno in v glavnem suho. V četrtek bo rahel dež povsod ponehal, delno se bo zjasnilo.

Topel november se nadaljuje

Letošnji začetek novembra je nadpovprečno topel in kaže, da bo tako še nekaj časa, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Beležijo namreč precej visoke dnevne temperature za ta čas v letu, še bolj pa od povprečja zaradi razmeroma tople zračne mase in precej oblačnega vremena odstopajo nočne temperature. O rekordih sicer ni govora.

Tudi med letoma 1988 in 1998 je bilo "prehladnih" polovica novembrov, daleč najhladnejši v zadnjih 30 letih je bil leta 1988, ko je bila povprečna mesečna temperatura kar 4,2 stopinje pod povprečjem. Le zadnja dva dni novembra 1988 je bila povprečna dnevna temperatura nad mesečnim povprečjem in le dvakrat se je čez dan segrelo nekaj nad 10 stopinj Celzija. Le osemkrat je bila najnižja jutranja temperatura nad ničlo, najbolj mrzlo jutro pa je bilo 24. novembra, ko so v Ljubljani izmerili -14 stopinj Celzija.

Drugi toplotni rekord sega v leto 2015, ko so 9. novembra v Metliki izmerili 25,6 stopinje Celzija, so še pojasnili na Arsu, kjer sicer za danes čez dan napovedujejo temperature od 14 do 17, na Primorskem pa okoli 20 stopinj Celzija.