Anka se je rodila leta 1946 v Trbovljah, po poroki in rojstvu hčerke pa se je preselila v Ljubljano in pozneje v Radovljico. Svoj čas je bila najbolj iskan jugoslovanski fotomodel. V modni industriji je pristala po naključju, ko je pritegnila znanega slovenskega fotografa Staneta Jerka. Pot jo je vodila po vsej Jugoslaviji, v Trogirju pa je njen videz na modnem dogodku prevzel Gunnarja Larsena, takrat najslavnejšega modnega fotografa. Slednji jo je povabil v Pariz, od tam pa tudi v druge modne svetovne prestolnice.

V svoji karieri je predstavljala obraz svetovno znanih znamk, kot na primer L'Oreal, Max factor, Ives Saint Laurent, Roger Lamy, Stephanel, Pierre Cardin, Nino Ricci in drugih. Bila je na naslovnicah revij Elle, Vogue in Mode international, pišejo na portalu OnaPlus. Pod imenom Anka Auling je igrala tudi nekaj filmskih vlog (v italijanskih filmih Un'ombra nell'ombra in Comincerà tutto un mattino: io donna tu donna), sodelovala pa tudi s slavnim italijanskim režiserjem Federicom Fellinijem.

Izkušnje je strnila v avtobiografski knjigi To sem jaz, jaz sem Anka, kasneje pa še potopis o življenju v Južnoafriški republiki.

Po duhu je bila pustolovka, zato je, ko je v 80. letih zaključila modno kariero, videla skoraj cel svet, ustalila pa se je v egiptovski Hurgadi kjer je leta 2015 doživela hudo možgansko kap. Umrla je v domu upokojencev v Trbovljah, kjer je bivala po kapi.