Kot je na svojem facebook profilu zapisala štiriindvajsetletna Ljubljančanka, tokrat ni našla svoje igre, vendar kljub neuspehu ni razočarana. »Uspeh je vreden truda, zato se držim načela, da se moraš, tudi ko ti ne uspe, pobrati in poskusiti znova,« je svoj nastop komentirala Pogačarjeva.

Sistem kvalifikacij je bil izredno selektiven, saj so imele igralke kar osem rund. Pogačarjeva je igrišče s parom 72 le enkrat odigrala pod parom, a tedaj z osebnim rekordom – 65 udarcev. »Na to sem čakala celo življenje,« je zapisala. Žal je bil rekorden krog njen predzadnji in zaostanek za rezom oziroma najboljšimi 45 igralkami je bil tedaj že previsok. Uvrstitev na LPGA je več ali manj zapravila že v prvem krogu, ki ga je odigrala z 81 udarci.

Ljubljančanka je turnir končala s 596 udarci, deset več od mest, ki so vodile na turnejo. Zmagovalka kvalifikacij Jeongeun Lee iz Južne Koreje je imela 558 udarcev.

Pogačarjeva ostaja članica evropske turneje, kjer po sedmih odigranih turnirjih zaseda 77. mesto med 165 igralkami, ki imajo pravico nastopa.