Pivovarji so z odliko opravili prvo od skupno štirih evropskih tekem v ligi prvakov v novembru, ko sta na sporedu po dva dvoboja z Motorjem in Zagrebom (vmes še štirje v slovenski ligi), neposrednima tekmecema za šesto mesto v skupini, ki še kot zadnje pelje v osmino finala. V Zlatorogu so v dramatični končnici nadigrali Ukrajince, za nameček pa so Zagrebčani izgubili proti Nantesu v Franciji (20:23). Zato so se Slovenci prebili z zadnjega (osmega) mesta na šesto, v naslednjem krogu pa jih v soboto čaka gostovanje v Zagrebu.

Proti Motorju, s katerim so do danes odigrali dve tekmi v ligi prvakov (v sezoni 2013/14 so zmagali doma s 30:27, v Zaporožju z 32:29), so Celjani nastopili brez štirih poškodovanih igralcev (Matic Grošelj, Josip Šarac, Domen Makuc, Gal Marguč), gostje pa brez ruskega reprezentančnega vratarja Viktorja Kirejeva in Poljaka Pawla Paczkowskega, prvega strelca ekipe. Po sedmih začetnih izenačenjih od 1:1 do 7:7 so si prvo prednost z dvema goloma priigrali gostitelji (9:7), pet minut pred koncem prvega polčasa pa podvojili (16:12).

Ko so v uvodni minuti drugega polčasa prvič pobegnili na pet (19:14), je kazalo, da je odpor Ukrajincev strt. A »letalci« iz Zaporožja (glavni sponzor kluba je podjetje Motor Sich, ki proizvaja letalske motorje, ima 22.000 zaposlenih in je od lani delno v lasti Kitajcev) so se deset minut pred koncem približali na gol zaostanka (25:26). Toda v končnici je Ukrajince, pri katerih je Aidenas Malasinskas v prvem polčasu dosegel osem golov, v drugem le dva, dokončno uničil vratar Klemen Ferlin, ki je zbral skupno 18 obramb. V zadnjih devetih minutah je prejel le en gol (ustavil je tudi dve sedemmetrovki), njegovi soigralci pa so jih dosegli šest za končnih 33:28.

Trener Tomaž Ocvirk je na tekmi, na kateri je evropski debi in premiero v Zlatorogu doživel Francoz William Accambray (s sedmimi goli prvi strelec pivovarjev), za Flensburgom skalpiral še Motor. »Kljub prihodu novega trenerja v Motorjevi igri ni bilo sprememb, česar nas je bilo najbolj strah. Zbrani smo bili do konca, tudi v obdobjih, ko nam ni šlo vse po načrtih. Vedeli smo, da je gostujoča ekipa starejša in počasnejša od naše ter da ne more zdržati visokega ritma vseh šestdeset minut. Skoraj skozi celotno tekmo smo uspešno uveljavljali našo hitrost in pametno razporedili svoje moči in minutažo, Motor pa je v zadnjem delu padel,« je ocenil Tomaž Ocvirk.

Ocvirk se je v pripravi na tekmo odločil tudi za sodelovanje s športnim psihologom dr. Matejem Tuškom, ki je obiskal enega od treningov in igralcem dal nekaj navodil za obvladovanje stresa in odzive nanj v kritičnih trenutkih. Nad razpletom tekme je bil navdušen tudi vratar Klemen Ferlin:: »To je bila prva tekma, na kateri sem od prve sekunde dalje videl in čutil, da celotna ekipa verjame v zmago. Hvala tudi navijačem, ki so pričarali izjemno vzdušje in nas bodrili tudi v trenutkih, ko smo padli v igri in se nato z njihovo pomočjo pobrali. Dosegli smo pomembno zmago in prepričan sem, da bo v Celju padel še kakšen velikan.«

Skupina B, 6. krog: Celje – Motor 33:28 (18:14), Nantes – Zagreb 23:20 (10:11), PSG – Pick Szeged 33:31 (15:14), Flensburg – Skjern 26:22 (10:10).