»Klub je z Boltovim predstavnikom iskal možne zunanje poslovne partnerje, da bi zagotovili komercialno rešitev, ki bi ustrezala vsem stranem. Čeprav smo našli nekaj obetavnih potencialnih partnerjev, pa smo v klubu skupaj z Boltom prišli do sporazumne odločitve, da omenjeni partnerji v za nas razpoložljivem času ne bodo zagotovili ustreznih sredstev,« so sporočili iz kluba.

Bolt ni bil razočaran. »Rad bi se zahvalil lastnikom Central Coast Mariners, upravi, trenerjem, igralcem in navijačem, zaradi katerih sem se tukaj počutil dobrodošlega. Klubu želim veliko uspeha v nadaljevanju sezone,« je dejal Jamajčan, ki se je pred odhodom v Evropo ustavil še v Melbournu.

Bolt je želel bistveno več denarja

Osemkratni olimpijski prvak v atletiki si od lanskega leta prizadeva, da bi si zgradil nogometno kariero. Avgusta je prišel v Avstralijo, kjer je bil na preizkusu in si želel, da bi sklenil profesionalno pogodbo in prvič zaigral nogomet na najvišji ravni, v prvi nogometni ligi.

Pri podpisu profesionalne pogodbe s tamkajšnjim klubom se je zataknilo pri vprašanju denarja. V iskanje sredstev se je vključila avstralska zveza, vendar zadovoljive rešitve oziroma sponzorja, ki bi bil pripravljen zagotoviti nekaj milijonov, niso našli. Klub je 32-letnemu Boltu ponudil le delček od zneska, ki si ga je zaželel. Menda naj bi zvezdnikovi predstavniki iskali pogodbo, ki bi Boltu zagotovila vsaj tri milijone avstralskih dolarjev na leto (1.898.776 evrov), pri klubu pa so v ta namen bili pripravljeni zagotoviti le 150.000 avstralskih dolarjev (94.936 evrov), kar je bilo za Bolta občutno premalo.