Vnos manjših kovčkov na letalo je sicer omogočen za tiste, ki plačajo za prioritetno vkrcanje. Za to je treba odšteti šest evrov. Vsi tisti potniki, ki se ne odločijo za prioritetno vkrcanje, pa morajo za oddajo prtljage plačati 10 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po prepričanju irskega prevoznika, ki je po letih hitrega razvoja prerasel tudi v eno največjih letalskih družb na stari celini, večina potnikov negativnih učinkov novih pravil ne bo občutila. Okoli 30 odstotkov jih po navedbah podjetja že tako plača za prioritetno vkrcanje, medtem ko jih 30 odstotkov potuje le z manjšo torbo kot ročno prtljago.

V Ryanairu so prepričani, da bo preostalih 40 odstotkov bodisi oddalo prtljago, ki bo tehtala manj kot 10 kilogramov, ali pa se bodo odločili za prioritetno vkrcanje.

Nova politika podjetja je sicer na družbenih omrežjih naletela na številne kritike, nekateri potniki pa so celo zatrdili, da ne bodo nikoli več potovali z Ryanairom.

Irski nizkocenovni letalski prevoznik se sicer sooča s številnimi težavami, vrstijo se stavke po vsej Evropi. V prvem letošnjem polletju je družbe zabeležila sedemodstotni padec dobička.