Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković pri 31 letih izboljšuje osebne rekorde. Potem ko je Rafael Nadal odpovedal nastop na zadnjem teniškem mastersu serije 1000 v Parizu, je postalo jasno, da bo Srb v ponedeljek po dveh letih znova številka 1. Đoković je danes v osmini finala v dvorani Bercy nadigral Sarajevčana Damirja Džumhurja, ki je moral pri zaostanku z 1:6 in 1:2 v igrah zaradi poškodbe predati dvoboj. Đoković je v Parizu dobil 30. niz zapored ter izboljšal serijo izpred treh let, ko od OP ZDA do polfinala Pariza ni dobil 29 nizov zapored.

V Parizu se najboljši teniški igralci na svetu borijo za zadnje vozovnice, s katerimi si bodo priigrali pravico nastopa na sklepnem turnirju najboljše osmerice v Londonu. Za zdaj dobro kaže Marinu Čiliću, Hrvat je v Parizu s 7:6 (6), 6:4 premagal Grigorja Dimitrova ter si praktično že zagotovil nastop v londonski dvorani O2. V primeru, da bi bil Čilić jutri boljši od Đokovića, bi imel nastop že zagotovljen. Čilić je z zmago nad Bolgarom dobil 40. dvoboj najvišjega ranga v tej sezoni, kar mu je uspelo v sedmih od zadnjih desetih sezon. Dvoboje Dimitrova je v Parizu spremljal Andre Agassi. Nekdanji prvi igralec sveta bo sodeloval z Bolgarom, ki pa bo ohranil dosedanjega trenerja Daniela Valverduja.

Medsebojna statistika med Srbom in Hrvatom je izrazito na strani Đokovića. Novi številka 1 je dobil kar 15 od sedemnajstih medsebojnih dvobojev. »Igrati proti Đokoviću je vselej nekaj posebnega. Dobil bom novo priložnost. Skušal jo bom izkoristiti ter malce izboljšati statistiko,« obljublja Marin Čilić. Omenimo, da je najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene izgubil v kvalifikacijah turnirja v Parizu. Z 2:1 v nizih je Ljubljančana premagal Peter Gojowczyk. Poljak je moral v 1. krogu glavnega turnirja priznati premoč Damirju Džumhurju.

Blaž Rola je prejšnji teden izgubil v finalu močnega turnirja svetovnega izziva v Las Vegasu in dosegel enega svojih letošnjih največjih uspehov. Ta teden je bil Ptujčan manj uspešen, saj je proti 30-letnemu Američanu Timu Smyczku izgubil v prvem krogu turnirja svetovnega izziva v Charlottesvillu. Blaž Kavčič uspešno nastopa v Shenzhenu, kjer se je na turnirju svetovnega izziva uvrstil v četrtfinale. Kavčič je bil v prvih dveh krogih brez izgubljenega niza boljši od Japonca Goa Soede in Francoza Johana Sebastiana Tatlota. Današnji tekmec Kavčiča bo Madžar Mate Valkusz.

Dalila Jakupović je igralka, ki zelo veliko tekmuje. Ta teden je med posameznicami uspešna v Mumbaju, kjer tekmuje na turnirju svetovnega izziva. Slovenka, druga nosilka turnirja v Indiji, je v prvih dveh krogih ugnala Rusinjo Veroniko Kudermetova in Uzbekistanko Sabino Šaripova. Njega četrtfinalna tekmica bo Kitajka Jia Ling Lu. Dalila Jakupović se je uvrstila tudi v četrtfinale med dvojicami, kjer tekmuje s partnerico Irino Hromačeva. Bolj kot turnir v Mumbaju v Indiji odmeva novica, da je domača teniška zvezdnica Sanja Mirza rodila fantka. Oče otroka je namreč Shoaib Malik, nekdanji kapetan pakistanske reprezentance v kriketu.