Po oceni sodišča ni bilo dovolj dokazov za očitano kaznivo dejanje, konkretneje izpoved domnevnega oškodovanca ni bila dovolj zanesljiva, da bi na lahko na njeni podlagi obtožena obsodili. Sodba sicer še ni pravnomočna, navaja časnik.

Državna tožilka Anja Štrovs je v ponedeljek vztrajala pri obtožbi o izsiljevanju. Proti Hoxhaju je tožilka umaknila obtožbo zaradi kaznivega dejanja nasilništva, senat pa je zato v tem delu izdal zavrnilno sodbo. Sodišču je tožilka sicer predlagala, da oba obtožena spozna za kriva ter Hoxhaju prisodi dve leti in pol zapora, Shkurtiju pa dve leti zaporne kazni, dodajajo Primorske novice.

Hoxhajev zagovornik Branko Gvozdić je med drugim zatrdil, da obtožba sloni le na pričanju oškodovanca, poleg tega pa da so dokazi pokazali, da je šlo za obstoječ dolg. Podobno je po poročanju Primorskih novic povedal tudi Shkurtijev zagovornik Renato Dukič. Hoxhaj pa je pred razglasitvijo sodbe dejal, da je vse skupaj izmišljeno.

Hoxhaja je prvostopenjsko sodišče maja letos kot vodjo hudodelske združbe Kobra, ki se je ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog in s prevozi ilegalcev, obsodilo na devet let in 10 mesecev zapora.