V iskalni akciji, v kateri je sodeloval tudi helikopter, deskarja niso našli. Le malo zatem, ko so zaradi teme akcijo morali prekiniti, pa je deskar, ki so ga pogrešali od ponedeljka zvečer, sam priplaval na obalo pri Trstu. Takoj zatem so ga odpeljali v bolnišnično oskrbo. Po poročanju 24ur je deskar podhranjen, dehidriran, izčrpan in podhlajen, a njegovo stanje ostaja stabilno. Rešil ga je neopren, v katerega je bil oblečen, in deska, ki se je je oklepal. Najverjetneje je pomagalo tudi še vedno razmeroma toplo morje.

Slovenskega deskarja, 47-letni učitelj športne vzgoje iz Ljubljane, so pogrešali od včeraj zvečer, ko se je skupaj s hrvaškim kolegom odpravil deskati v Savudriji. Medtem, ko se je Hrvatu uspelo rešiti že dopoldan, je za slovenskim državljanom potekala obsežna reševalna akcija.

Nad morjem sta letela tako slovenski kot tudi italijanski helikopter, na pomoč je prispelo letalo obalnega letalskega centra Portorož, ki je preletavalo morje in iskalo sledi za pogrešanim. Na morju je plula ladja italijanske obalne straže in puljska luška kapitanija, vendar 47-letnika niso našli.

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je pojasnil, da iskalna akcija, v kateri so sodelovale posadke iz Slovenije, Hrvaške in Italije, kljub dobri vidljivosti ni bila uspešna in so jo zaradi teme končali.

Zaradi vremenskih razmer deskarja niso mogli iskati

V hrvaškem centru za usklajevanje iskanja in reševanja na morju so v ponedeljek nekaj po 17. uri prejeli obvestilo prič, da sta dva deskarja v morju pri Umagu ter da so ju močni sunki vetra nesli proti odprtemu morju. Eden od moških je bil na wind surfu, drugi pa na kite surfu. Obema je veter uničil jadra in sta padla v morje.

Hrvaške oblasti so po obvestilih sprožile reševalno akcijo, proti večeru pa so ugotovili, da je eden od deskarjev uspel samostojno priplavati do obale, kjer so ga zdravniško oskrbeli.

Zaradi vremenskih razmer pogrešanega deskarja niso mogli iskati na morju, tako da so se reševalci razporedili ob obali na mestih, kjer so glede na morske tokove predvidevali, da bi lahko prineslo pogrešanega deskarja.

Hrvaško pristojno ministrstvo je v sporočilu še dodalo, da so bili vsi udeleženci v pomorskem prometu na območju iskanja obveščeni o pogrešani osebi.