Dva dvoboja četrtfinala pokala sta pred jutrišnjimi povratnimi tekmami skoraj že odločena, saj je Olimpija sprožila petardo v Kopru, Mura pa visoko zmagala v Gorici, dva pa sta še precej odprta. Zlasti tisti v Domžalah. Če rumena družina hrepeni po odmevnem rezultatu, ga Maribor, še bolj pa Darko Milanič, po porazu z Olimpijo nujno potrebuje.

Domžale – Maribor (jutri ob 17. uri – rezultat 1. tekme – 0:1)

Še minuli torek, ko je Maribor minimalno premagal Domžale z golom Jana Mlakarja po podaji iz kota, je Milanič ponavljal, da bi pokal veljalo osmisliti na novo. Predvsem zato, ker naj ne bi imel dovolj teže. Toda Milanič se je po sobotnem porazu na derbiju znašel v težki situaciji, ko pokal še kako šteje. Še bolj zanj kot za njegovo moštvo. Odkar se je Milanič vrnil v Maribor, je sicer najprej osvojil pokal, a nato v treh sezonah dvakrat izgubil prvenstvo, povrhu pa obakrat izpadel proti Olimpiji. Milanič bo brez suspendiranega Dina Hotića iskal fizično dovolj pripravljeno postavo.

Povrhu Mariboru ne gre na roko, da bodo Domžalčani spočiti, saj je njihova tekma z Gorico zaradi razmočenega igrišča odpadla. Zmagovalci predlanskega pokala ob nestanovitni formi v prvenstvu in relativno kratki evropski sezoni želijo odmeven rezultat, čeprav Simon Rožman poudarja, da več pričakuje po zimskem prestopnem roku. »Ni predaje,« je slogan, s katerim so odšli iz Ljudskega vrta.

Mura – Gorica (jutri ob 13. uri – 3:0)

Ko so zmagali v Novi Gorici z zajetno prednostjo, je bil Ante Šimundža zadovoljen predvsem s tem, da ima širok kader, željan dokazovanja. Ampak že v Krškem se je v nedeljo znova pokazalo, kaj se zgodi, če Mura ne izkoristi svojih priložnosti. Če je pokal priložnost, kjer Mura neposredno tekmuje za Evropo, je obratno pri Gorici, kjer so se zaman pripravljali na prvenstveni obračun z Domžalami, da bi ugotovili, ali letos res lahko računajo na tretje mesto v prvenstvu. Miran Srebrnič se je iz lanske sezone naučil, da včasih ni vredno preveč staviti na pokal.

Aluminij – Krško (jutri ob 18. uri – 2:2)

Za »šumare« je bila tekma v Krškem vse, kar nato nedeljski poraz pri Rudarju ni bil. Dvakratni finalisti pokala so se v Krškem vrnili v igro in izvlekli dva dragocena gola, s katerima znova lahko pridejo do polfinala. Krško, ki pomladi v dveh prejšnjih pokalnih sezonah še ni dočakalo, je proti Muri Alenu Šćulcu dokazalo, da se s pristopom »nimamo kaj izgubiti« da doseči rezultat.

Olimpija – Koper (jutri ob 20. uri – 5:0)

Ni nezanemarljivo, da je Zoran Barišić po zmagi v Ljudskem vrtu raje kot o poteku prvenstva spregovoril o obračunu s Koprom. »Tam se bo pokazalo, kakšen karakter ima ta ekipa,« se je ozrl k povratnemu obračunu, čeprav so zeleni povozili Koper že pred dvema tednoma, ko se je na Bonifiki zbralo kar 3100 gledalcev. Kanarčki so po porazu z Olimpijo proti Tolminu doživeli še prvi letošnji poraz v 3. SNL – zahod, a nato v soboto preverili strelsko formo in Plami Pomgrad zabili kar deset golov.