»Med zdravljenjem lahko pride do napake, kar pa nikakor ni kriminalno dejanje,« je ob začetku v pojasnilo svojega strokovnega mnenja povedala Remškarjeva. Prepričana je, da je pri zdravljenju Steva Petrovića prišlo do sistemske napake.

Pred sodišče je ob začetku današnjega naroka prva kot priča stopila Darja Gnezda Mugerli, ki je v času zdravljenja pokojnega Steva Petrovića na internem oddelku opravljala delo krožeče specializantke na oddelku. Veliko podrobnosti iz leta 2012 se ni več spomnila, povedala je le, da je bil v bolnišnico julija 2012 sprejet z netipično bolečino in vročino, po odhodu domov pa je bil naročen na nadaljnje preglede.

Zaradi danes slišanega je tožilka Ana Radovanović Širok zahtevala, da se zavrže izvedeniško mnenje sodne izvedenke Marjete Terčelj Zorman in v nadaljevanju postavi novega sodnega izvedenca. Sodnik Igor Majnik bo o njeni zahtevi odločil do naslednjega naroka, ki ga napoveduje za konec novembra.

Svojci od bolnišnice zahtevajo 354.000 evrov odškodnine

Tožilstvo Birtiču očita kaznivo dejanje malomarnega zdravljenja Petrovića med junijem 2012 in majem 2013, saj ga je zdravil zaradi vnetne bolezni pljuč namesto rakavega obolenja, ki je bilo konec leta 2013 za bolnika usodno.

Svojci pokojnega so proti šempetrski bolnišnici vložili civilno tožbo po tistem, ko je Zavarovalnica Triglav, pri kateri ima šempetrska bolnišnica zavarovano odgovornost, odklonila plačilo odškodnine, čeprav je bolnišnica pred tem že priznala zdravniško napako.

Petrovićevi svojci sicer v pravdnem postopku od šempetrske bolnišnice zahtevajo dobrih 354.000 evrov odškodnine. Prepričani so, da je bolnišnica v tem primeru ravnala nestrokovno.