Srečanje je odločil Alec Martinez z zadetkom 55 sekund pred koncem, Ilija Kovalčuk pa je prispeval gol in podaji za domače. Dve podaji je vpisal tudi Drew Doughty.

Tekma se za Kralje v domači dvorani sicer ni začela najbolje, v prvi tretjini je Rangers v vodstvo popeljal Vladislav Namestnikov, na 2:0 je povišal Tony DeAngelo. Dustin Brown je na svoji prvi tekmi sezone izid znižal, za izenačenje je poskrbel Kovalčuk, ob njegovem golu je podajo zbral Kopitar. Trevor Lewis je v 52. minuti zadel za 3:2, a je Newyorčanom uspelo slabih pet minut pozneje izid poravnati na 3:3, plošček je v gol spravil Ryan Spooner. Junak tekme je postal Martinez.

»Ko slišiš zvok sirene, je dober občutek. Takšnega občutka nismo imeli že kar nekaj časa. Na tekmi smo uživali, kmalu se vrnemo na delo,« je dejal Martinez, ki je imel v mislih občutke po zadnjem zvoku sirene. Ko so ga kralji zaslišali, je bilo konec serije šestih tekem brez zmage.

Precej razočaranja je bilo v taboru Rangers, ki v tej sezoni v gosteh še niso zmagali. »Moramo nehati premagovati sami sebe. Dovolj težko je, da v tej ligi premagaš ekipo, sami sebi otežujemo delo. Pomagali smo jim zmagati, to se mora končati. Prevzemam odgovornost,« je slabe volje razlagal trener Rangers David Quinn.

Kralji bodo naslednji dvoboj igrali v noči na petek po slovenskem času, ko bodo gostili Philadelphio Flyers.