Tajski milijarder si je ogledal domačo tekmo Leicestra, nato pa je, kot je bilo pri njemu v navadi, poletel z zelenice proti domu. Helikopter je strmoglavil zaradi težav z motorjem in končal v plamenih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Njegov klub in tamkajšnja policija v nedeljo nista želela potrditi ali zanikati novice o smrtnih žrtvah in o tem, ali je bil med potniki tudi Srivaddhanaprabha. Več britanskih medijev pa je poročalo, da je bil na krovu tudi tajski lastnik kluba in predsednik Leicestra, ki se je leta 2016 za vselej vpisal v srca navijačev, ko so lisice osvojile naslov v angleški nogometni premier ligi. Ljudje so v nedeljo pred stadion nosili rože, tekme premier lige so se začele z minuto molka.

Pilot z manevrom preprečil smrt številnih

»Svet je izgubil velikega moža. Leicester City je družina, ki je bila uspešna pod njegovim vodstvom. Kot družina bomo žalovali za njim in nadaljevali v zasledovanju vizije kluba, ki je zdaj njegova zapuščina,« je v izjavi za javnost zapisal klub.

Policija je razkrila, da so preostale žrtve Nursara Suknami in Kaveporn Punpare, člana Srivaddhanaprabhinega osebja, pilot Eric Swaffer in potnica Izabela Roza Lechowicz.

Po dogodku na plan prihajajo številne nove informacije, med drugim so očividci razkrili, da je izkušeni pilot Swaffer, sicer dolgoletni sodelavec tajskega lastnika, tik pred usodnim padcem rešil številna življenja, saj je helikopter usmeril na prazno parkirišče, proč od polnih ulic in cest, po katerih je prizorišče zapuščalo na tisoče navijačev. Za nesrečo je bila kriva tehnična napaka, odpovedala je elipsa na zadnjem delu helikopterja.