Luka Dončić tokrat ni bil najbolj razpoložen pri metih iz igre in je zadel pet od 13 poskusov, dve od šestih trojk, ob tem pa je izgubil pet žog. Oči so bile sicer uprte v Rudyja Goberta pri gostih in DeAndrea Jordana v vrstah domačih, ki sta zabeležila po šesta zaporedna dvojna dvojčka. Gobert je zbral 23 točk in 16 skokov, Jordan pa 12 točk, 19 skokov in devet podaj, slednje je rekord kariere.

»Vedno, ko se pomerim z dobrim centrom lige je to zame izziv. To je tudi dobra stran, saj na ta način hitreje napredujem. Moji dvoboji z Gobertom so zabavni, veliko se šaliva, toda ko sva na igrišču, sva osredotočena zgolj na tekmo in nič drugega,« je pojasnil Jordan.

Igralci Mavericks bodo v naslednjih dneh prvo od dveh gostovanj v nizu opravili v noči na torek po slovenskem času, ko bodo gostovali v San Antoniu.

Golden State melje naprej

Dvakratni zaporedni prvaki lige Golden State Warriors so na gostovanju s 120:114 odpravili Brooklyn Nets ter so s šestimi zmagami in porazom prvi na zahodnem delu lige. Stephen Curry je za zmagovite goste zadel 35 točk in sedem trojk ter postavil nov rekord NBA. Na vseh sedmih tekmah nove sezone je dosegel najmanj po pet trojk in s tem izboljšal prejšnji dosežek Georgea McClouda, ki je v sezoni 1995-96 nanizal šestih takšnih tekem. Curry je tokrat zadnjo trojko zadel minuto in pet sekund pred koncem dvoboja za vodstvo gostov s 115:108, da zmaga ni ostala doma, pa je bil zaslužen tudi Kevin Durant s 34 točkami.