Ponoči bo oblačno, občasno bo deževalo. Veter bo prehodno oslabel. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo oblačno in deževno, popoldne in zvečer bo tudi grmelo. Padavine bodo najmočnejše v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Predvsem zvečer in noči na torek bodo pogosti tudi nalivi. Veter se bo popoldne spet krepil, najmočnejši bo zvečer in v noči na torek. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 stopinj Celzija.

Obeti: V torek zjutraj bo dež v osrednjih in vzhodnih krajih ponehal, delno se bo zjasnilo. Na zahodu bo še pretežno oblačno z občasnim dežjem. Meja sneženja se bo na območju Julijskih Alp spustila do nadmorske višine okoli 1500 m. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo do večera oslabel. V sredo bo deloma jasno, zjutraj bo po nižinah nekaj megle ali nizke oblačnosti. V četrtek bo v zahodni Sloveniji spet pričelo deževati.

Za ponedeljek rdeče opozorilo

Arso je za ponedeljek popoldne razglasil rdeče opozorilo zaradi močnega vetra - sunki bi lahko dosegali 100 kilometrov na uro, na jugozahodu tudi 120 kilometrov na uro.

Veter bo po napovedih najmočnejši v ponedeljek zvečer in v noči na torek, precej verjeten je vetrolom širših razsežnosti, so prek Twitterja dodatno sporočili iz Arsa.

Uprava za pomorstvo je davi zaradi močnega vetra priprla Luko Koper. To pomeni, da o dovoljenju za privez ali odvez odločajo za vsako ladjo posebej. Sunki vetra na območju koprskega pristanišča po podatkih uprave trenutno presegajo 15 metrov na sekundo (54 kilometrov na uro).

Rdeče opozorilo so zaradi padavin izdali tudi za dele Italije, Avstrije in Švice, kažejo podatki hidrometeoroloških zavodov.