Gradnja poslovno-logističnega centra je stekla junija letos, naložba pa je ocenjena na 70 milijonov evrov. V novem logističnem centru je predvidena zaposlitev okoli 200 novih delavcev.

Lidlov logistični center bo stal na več kot 13 hektarjih zemljišča, z njim pa bodo bistveno povečali skladiščne zmogljivosti in posodobili način dela.

Z novim logističnim centrom v velikosti več kot 57.000 kvadratnih metrov bo Lidl Slovenija utrdil svoj položaj kot eno pomembnejših trgovskih podjetij in zaposlovalcev v Sloveniji. Družba namreč zaposluje okrog 1500 delavcev.

Hkrati bo to tudi eden prvih modularnih Lidlovih logističnih centrov na svetu, s čimer se bodo logistične poti bistveno skrajšale in prilagodile trenutnim potrebam. Poleg vrhunske tehnologije in posodobitve dela bo stavba zgrajena po standardih, s katerimi se bo Lidl, ki je v Sloveniji prisoten 11 let, potegoval za mednarodno priznan certifikat trajnostne gradnje in delovanja.

Logistični center bo v celoti deloval okolju čim bolj prijazno, na strehi pa bo imel sončno elektrarno z zmogljivostjo enega megavata, so še pojasnili v družbi.

Kaj bo s centrom v Komendi še ne vedo

Novi logistični center bo približno enkrat večji od zdajšnjega v Komendi. Na vprašanje, kaj bodo naredili s centrom v Komendi, so v Lidlu odgovorili, da se za zdaj še niso odločili, preverjajo pa številne možnosti. Direktor Lidla Slovenija je junija ob položitvi temeljnega kamna za novi kompleks med temi omenil prodajo, oddajo v najem in opcijo, da ga izkoristijo za določene mednarodne projekte.

Lidl ob tem načrtuje še precej večjo investicijo. V ljubljanskem Zalogu naj bi tako zrasel logistični center, ki ne bi pokrival zgolj Slovenije, ampak širšo regijo. Ljubljanski mestni svetniki so sredi meseca na zadnji seji v tem mandatu potrdili občinski podrobni prostorski načrt za območje med ranžirno postajo in Zaloško cesto, kjer Lidl načrtuje omenjeno naložbo. Že prve napovedi o načrtovani pozidavi tega območja so sicer med krajani naletele na odpor, saj se zaradi povečanega prometa in hrupa bojijo občutno poslabšane kakovosti življenja.