Novo sezono alpskega smučanja so odprle veleslalomistke, na startu so bile tudi štiri Slovenke Ana Drev, Meta Hrovat, Ana Bucik in Neja Dvornik. Hrovat je bila edina slovenska predstavnica v finalni vožnji, kjer je s 14. mesta padla na 18. mesto (+4.05). »Zame je prva tekma vedno težka s psihološkega vidika, saj nikoli ne vem, kako dobra pravzaprav sem v primerjavi z drugimi. Tekma je bila težka zaradi mokrega snega in padavin. Solden zapuščam z mešanimi občutki.«

Italijanka Federica Brignone ni zadržala prvega mesta, saj je bila Tessa Worley v drugi vožnji enostavno predobra. Na tretjem mestu je končala Mikaela Shiffrin, ki je s stopničk izrinila lanskoletno zmagovalko Viktorio Rebensburg, Nemka je bila po prvi vožnji sicer druga.

Jutri moški veleslalom

Worleyj je vpisala svojo trinajsto veleslalomsko zmago, prvo v Söldnu. Poleg nje so preostali francoski zmagovalci Söldna v moški konkurenci Alexis Pinturault (2016), Frederic Covili (2001) in Franck Piccard (1993).

Po današnji tekmi bodo prišli na vrsto še veleslalomisti s tremi Slovenci na startu Žanom Kranjcem, Štefanom Hadalinom in Žanom Grošljem. Moški veleslalom je lani odpadel zaradi močnega vetra.