Pred natančno dvajsetimi leti je 16-letnica zapela pesem Baby One More Time. Oblečena je bila v šolsko uniformo, v trenutku, ko se je pesem začela prodajati, so dekle poimenovali pop princesa. Tako je leta 1996 na sceno stopila Britney Spears, ena redkih najstniških zvezdnic, ki jim je kariero uspelo pripeljati v zrela leta. Seveda z mnogo ovinki in strmimi spusti.

Spomnimo se le njenega razmerja z Justinom Timberlakom v času, ko sta bila oba globalna najstniška zvezdnika. Pa 55-urnega zakona, ki ga je sklenila v Las Vegasu, a je bil razveljavljen, ker menda ni razumela, kaj se dogaja. Malce kasneje so jo poslali na odvajanje od alkohola. Temu je sledila obsedenost s kabalo, za kar jo je navdušila Madonna. Po ponovni poroki je rodila dva sinova, javnost pa je zgroženo opazovala, kako otroka drži v naročju, medtem ko vozi avtomobil. Po ločitvi – poročena je bila dve leti – so jo ponovno poslali na odvajanje, kjer je ostala le en dan, saj je raje odšla v frizerski salon ter si popolnoma ostrigla svoj zaščitni znak, svetle lase. Zaradi tega je izgubila skrbništvo nad sinovoma. Divja leta izgubljenega dekleta pa so se še nadaljevala. Ker je bila stalno pod vplivom »neznanih substanc«, kot je navedlo sodišče, so ji začasno odvzeli opravilno sposobnost in vse njeno premoženje je upravljal njen oče.

Leta ponovnega vzpona

Zdi se, da je tedaj, leta 2008, dekle končno odraslo. Britney se je otresla zasvojenosti, posvetila poslu in s turnejo po ZDA zaslužila 130 milijonov dolarjev, v prihodnjih letih pa še mnogo več. Če kaj, ima Britney Spears nos za posel. Denimo do zdaj je na trg poslala že 24 parfumov. Tudi dvajsetletnico svoje kariere je začinila s prodajo posebne izdaje prvega singla, ki ga superoboževalci lahko kupijo za 300 dolarjev. Prav tako so se ves čas kljub globokim osebnim padcem njeni albumi vedno dobro prodajali in njeni koncerti so bili vedno dobro obiskani. Ne nazadnje je našla svoj dobro plačani prostor v Las Vegasu, kjer je imela sprva štiriletni stalni angažma, prav v dneh svoje obletnice kariere pa je oznanila, da bo tam nastopala še leto dni, začenši s februarjem 2019.

Čeprav je uspešna v karieri, se za njo še vedno vleče črna senca divjih let. Z bivšim možem se še zmeraj vlačita po sodišču zaradi skrbništva in plačevanja preživnine za zdaj enajst- in dvanajstletnega sina, zaradi česar je sodišče letos zelo podrobno pregledalo njeno finančno stanje. Ugotovili so, da je njeno premoženje vredno 56 milijonov dolarjev, da ne zapravi več kot 10.000 dolarjev na mesec, od tega največ za varnostnike in hišne pomočnice, ter da največ denarja vsak mesec zapravi v supermarketih, kot je Target, kar bržkone pomeni, da je Britney Spears kljub slavi vendarle le dekle iz Misisipija.