Ljubljančani, ki so naklonjeni večernim družabnostim ob koncih tedna, so minulo soboto zaman klicali taksi službe – telefoni so zvonili v prazno, saj je bila večina taksistov obsojena na večurno razvažanje obiskovalcev koncerta Jana Plestenjaka, ki ga je imel v razprodanih Stožicah ob petindvajsetletnici svoje kariere. Dvanajst tisoč udeležencev je več ur razveseljeval z največjimi uspešnicami in čisto svežo skladbo z naslovom Budala moja mala, na oder pa je povabil še mnoge glasbene kolege in celo Lada Bizovičarja, ki je recikliral parodijo uspešnice Soba 102 (»V sobi sta dve«), s katero sta Plestenjaka z Jurijem Zrncem nekoč nasmejala v oddaji As' ti tud not padu. Prišli so še Modrijani, Nina Pušlar, Poskočni muzikanti in seveda Challe Salle, ki je na youtubu za videospot Lagano nedavno presegel pet milijonov ogledov. Organizatorji trdijo, da Stožice še nikoli niso bile tako polne.

Pahorja spet boli uho, Bojan Traven uživa v Bohinju

A na lovorikah ni priporočljivo počivati, meni predsednik Borut Pahor. Zadnje dni je prek družbenih omrežij sicer sporočil, da ga po več letih spet boli srednje uho, a revija Lady ga je medtem že uvrstila na seznam znanih Slovencev, ki trenirajo za ljubljanski maraton. Predsednik bo predvidoma tudi letos tekel polovičko in vsekakor skušal preseči osebni rekord iz leta 2016. Verjame namreč, da nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše.

Včasih pa boljše vseeno ne gre, vsaj če sklepamo po TV-uredniku, danes občinskem svetniku Bojanu Travnu, ki se je iz ponorelega medijskega sveta umaknil v Bohinjsko Belo, novo življenje in svojega soproga Marka Viduko pa predstavil v reviji Suzy. Bojan in Marko se posvečata poljedelstvu in sadjarstvu; pridelujeta krompir in zelenjavo, njun sadovnjak pa ima obvladljivih dvanajst dreves. Občasno pomagata planšarjem in pastirjem v gorah ter Bohinj nasploh opisujeta kot izjemno svobodomiseln kraj, saj so tam njuno poroko sprejeli z odprtimi rokami.

Slavko Bobovnik in Helena Blagne ljubitelja rezancev

O tem, kako po spremembi življenjskega sloga hrepeni televizije prav tako naveličani Slavko Bobovnik, v rumenem tisku sicer razmišljajo že nekaj mesecev, a v Zvezdah jih tokrat resno skrbi, kdo ga bo nadomestil po upokojitvi. »Vodilni na Televiziji Slovenija, ki se dobro zavedajo, da bo vrzel, ki bo ostala po njegovem odhodu, težko zapolniti, ga sicer nagovarjajo, naj ostane še kakšno leto ali dve, a se Korošec zdi neomajen,« so v reviji osebno prizadeti in v skrbeh za prihodnost oddaje, ki ne bo enaka brez brkatega nejevoljneža. Pravijo, da na nacionalki kljub vloženemu trudu niso našli nobenega moškega, ki bi si »upal stopiti v njegove čevlje«, in tako so po vzoru slovenske vlade v času gospodarske krize prišli do sklepa, da bo v redu tudi ženska. Menda sta trenutno v igri Tanja Starič in Katja Šeruga, ki bi morala pred časom postati direktorica TVS. Že napol upokojenega Bobovnika so paparaci revije Nova medtem zalotili na tržnici  ljubljanskega nakupovalnega središča, kjer sta si s soprogo privoščila tajske rezance. Ona jih sicer ni pojedla do konca, zato je Bobovnik zmazal še njen krožnik.

Rezancem je naklonjena celo Helena Blagne, ki skupaj z Zvezdano Mlakar, Urško Vučak Markež in Salome trenutno promovira gledališko predstavo Menopavza. V intervjuju za revijo Avenija so poleg menopavze obdelale še zdravo življenje, moške in gube. Urška Vučak Markež jih še nima, Zvezdana Mlakar se stara naravno, Salome pa uporablja botoks, saj tako fotografom prihrani čas pri retuširanju fotografij. Helena Blagne gube odpravlja oziroma preprečuje njihov nastanek kot Sofia Loren: s špageti in olivnim oljem. Ta odgovor je še posebno nasmejal Salome, sicer pa je Helena Blagne tudi pokazala, da tovrstna kramljanja z mediji obvlada najbolje od vseh: o menopavzi nima kaj povedati, saj je stara komaj 28 let, na vprašanje »kaj pa moški« pa je odgovorila: »Ah, larifari.«

Kupon za zvezdo Reke ljubezni in neprepirljivi Potrebuješ

Tiste, ki nad predstavniki nasprotnega spola še niso obupale, bo morda razveselila nagradna igra v reviji Zvezde, kjer bodo med vsemi prejetimi kuponi izžrebali bralko, ki se bo lahko ena na ena družila z glavnim igralcem telenovele Reka ljubezni Tadejem Piškom. Želje po druženju sodelujočim ni treba posebej argumentirati, izrezani kupon pa morajo vseeno prilepiti na dopisnico in jo v uredništvo poslati po pošti.

Na področju medosebnih odnosov gre menda izvrstno Jožetu Potrebuješu, ki je v intervju za Suzy ponovno zatrdil, da se s soprogo Andrejo še nikoli nista sprla. Razkril je še, da sta se nekdanja sošolca pobližje spoprijateljila med skupnim branjem berila v cerkvi, saj Jožeta pred tem niso zanimala dekleta, ampak samo žoga in glasba. Temu je sledilo obdobje, ko sta se z motorjem vozila na veselice in preplesala vse noči. Če je verjeti Jožetu, se je s svojo ženo intimno združil po več letih takšnega veseljačenja, šele na predvečer odhoda v vojsko. Takrat se je kapetan Čukov tudi dokončno poslovil od dolgih las.

Misijonar bi od želje po ženski butal z glavo v zid

Pri dolgi pričeski vseeno vztraja Tone Kerin, tako imenovani liberalni misijonar na Madagaskarju, ki je svoje izkušnje, nasvete in opažanja v intervjuju z naslovom Milost stane veliko delil z bralci revije Zarja. Novinarka ocenjuje, da nikakor ne spominja na duhovnika, ampak »klenega desca«, saj Kerin verižno kadi, govori energično, nosi brado in dolge lase, navsezadnje pa ima na sebi tudi veliko džinsa. Na Madagaskarju je drugačna kultura, pravi. »Moja prva naloga je, da sebe kot evropskega človeka slečem, zatajim in pridem v stik z malgaškim človekom, njegovo dušo,« je menda odvrnil nadškofu Alojziju Šuštarju, ko mu je pred leti svetoval, naj prvih pet let v poklicu raje preživi v Sloveniji.

Novinarko je še zanimalo, ali imamo belci sploh pravico »posegati v življenja domorodcev, jih reševati«, a Kerin meni, da jih ne rešuje, ampak z njimi živi svoje krščanstvo, po njegovem »najsvobodnejšo vero na svetu«. Jim je pa prinesel napredek, saj to Evropejci tam ne nazadnje počnemo. Šole na območjih brez krščanstva ne delujejo, saj je napredek samo tam, kjer je evangelij. V krajih, kjer je, je sicer še vedno »dosti lopovščine«, opisuje še omejitve svojega misijonarskega posla. Med drugim so tudi njemu že ukradli 12 krav, pa čeprav ga tam vsi poznajo, ker je zgradil že 26 cerkva in več kot 30 šol. V Sloveniji je za gradnjo tamkajšnjih objektov nekoč zbral več kot 40.000 evrov in prav zaradi takšnih vsot je dobro, da duhovniki živijo v celibatu – ugiba, da bi denar v nasprotnem primeru zapravil za ženo in otroke. Kljub duhovniškemu poklicu občasno, še posebno ob samotnih večerih, pogreša žensko, včasih tako zelo, da bi »najraje butal z glavo v steno«.

Na vrsto sta nazadnje prišli še kočljivejši temi: pedofilija in begunci. Pedofili oziroma spolni iztirjenci niso problem, saj je med duhovniki takšnih, »ki skrenejo s poti«, le kakšen odstotek, problem z begunci, torej ljudmi, ki bežijo pred vojnami in opustošenjem, pa bi reševal tako, da bi jim denar raje pošiljal v domovino, saj tukaj v resnici trpijo in se življenja v Evropi nikoli ne bodo privadili.