Tretjič v svoji karieri bo vodenje te dalmatinske ekipe prevzel Ante Nazor. Zadar po štirih krogih v regionalni ligi ABA še nima zmage. Pipanov odhod je pospešil tudi pritisk navijaške skupine Tornado, ki je po porazu z Mornarjem vdrla na novinarsko konferenco, navijači pa so Pipanu ob tem odrekli gostoljubje in mu dejali, da v Zadru ni več zaželen.

»Sodelovanje z Alešem Pipanom je končano. Rad bi se mu zahvalil za vse, kar je naredil, s to ekipo je naredil veliko. Razlogi za prekinitev sodelovanja niso nespoštljiv odnos igralcev do trenerja ali drugi interni razlogi, temveč je bilo pomanjkanje kemije očitno, ni se oblikovala sinergija med trenerjem in igralci. Sodelovanje smo prekinili sporazumno,« je odločitev pojasnil športni direktor kluba Branimir Longin.

Slabo vzdušje v slačilnici

»Aleš ni edini krivec za stanje, v katerem smo se znašli. Vsi nosimo del krivde, tudi jaz sam. Vsekakor je bilo zelo grdo poslušati skandiranje navijačev na tribunah, da mora trener oditi, vendar pa smo sami prišli do sklepa, da v naslednjih nekaj krogih ni bilo pričakovati nekega vidnega napredka. Želeli smo se izogniti še večji negotovosti in negativnemu nizu,« je pojasnil športni direktor.

Že od začetka v Zadru ni bilo pravega vzdušja. Da so v klubu težave, pa je potrdil tudi incident z Glenom Davisom, košarkarjem, ki je nosil drese slovitih Boston Celtics, Orlando Magic in Los Angeles Clippers, ki so ga septembra napovedali kot veliko okrepitev, a je Američan zapustil Zadar še pred podpisom pogodbe, kot razlog za odhod pa navedel nestrinjanje s trenerjem Pipanom, ki naj bi se ves čas zgolj drl na igralce.