Kdor se je včeraj ob 14. uri po tamkajšnjem času vozil po avtocesti 101 v kalifornijskem mestu Agoura Hills, je bil priča nepričakovanemu dogodku. Na cestišču je namreč neuspešno poskušal zasilno pristati pilot v letalu focke-wulf fw 190, ki so ga uporabljale nacistične zračne enote v drugi svetovni vojni. Letalo je imelo na krilih tudi značilni križ.

Čeprav bi kdo morda pomislil, da je Rudolf Hess vstal od mrtvih in vnovič strmoglavil z letalom, tokrat namesto na Škotskem v Kaliforniji, temu seveda ni tako. Letalo je namreč pripadalo klubu ljubiteljev letalskih starin Condor Squadron, ki ima sedež na bližnjem letališču Van Nuys.

Kaj točno je bil povod, da je pilot poskušal zasilno pristati na avtocesti, ni jasno, mu pa pristanek ni pretirano uspel. Z enim krilom je letalo namreč trčilo v betonsko pregrado, ki loči cestišči avtoceste, in tam obstalo ter zagorelo. Na srečo v nezgodi nihče ni bil hujše poškodovan, je pa nastal zastoj na cesti in povečan spletni promet s šalami o drugi svetovni vojni.