Nesreča se je zgodila v torek okoli 19.30 na postaji Repubblica v bližini železniške postaje Termini. Po pisanju časnika Il Messaggero naj bi se ruski navijači odpravljali na tekmo nogometne lige prvakov, pri izhodu iz postaje pa naj bi opiti skakali po tekočih stopnicah, ki so nato pod njihovo težo popustile. Več jih je bilo ujetih v zveriženi kovini.

Poleg tega naj bi več ruskih navijačev teklo proti izhodu s postaje in pri tem podrlo več ljudi, ki so se pri tem poškodovali.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa se po nesreči v bolnišnicah zdravi 24 ljudi. Večina ima poškodbe nog. Med šestimi zelo hudo poškodovanimi je eden v kritičnem stanju in mu bodo morali najverjetneje amputirati stopalo.

Vzrok nesreče še ni znan

Med poškodovanimi prevladujejo ruski državljani, nekaj je tudi Ukrajincev in Italijanov. Rusko veleposlaništvo v Rimu je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass davi sporočilo, da je v bolnišnicah 15 ruskih in štirje ukrajinski državljani.

»To je zelo nenavadna nesreča,« je po poročanju Anse dejal poveljnik gasilcev Giampiero Boscaino in dodal, da je še prezgodaj ugibati o vzrokih. Tožilstvo in rimsko transportno podjetje ATAC sta napovedala ločeni preiskavi. Postajo podzemne železnice so po nesreči zaprli za javnost.