Na instagramu sta med prvimi tremi dva košarkarja. Jan Oblak, zvezdniški vratar madridskega Atletica, ima okroglih 809.000 sledilcev, kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance, kreator igre pri Miami Heat, Goran Dragić je na tretjem mestu s 335.000 sledilci. Med športnicami je najuspešnejša športna plezalka Janja Garnbret s 73.561 sledilci. Alpska smučarka Ilka Štuhec ima med športnicami 60.864 sledilcev.

Na facebooku na vrhu med športniki ostaja Goran Dragić (308.122), sledita mu Luka Dončić (147.212), ki je s četrtega mesta skočil na drugega, in hokejist Los Angeles Kings Anže Kopitar (142.815), med športnicami je najuspešnejša Ilka Štuhec (79.611), edina v deseterici. Med klubi in organizacijami na prvem mestu ostaja NK Maribor (156.745 sledilcev).

V regiji je daleč v ospredju kapetan nogometnih svetovnih podprvakov iz Hrvaške Luka Modrić, ki mu na instagramu sledi več kot 15,5 milijona sledilcev, na facebooku ima več kot osem milijonov sledilcev, tenisač Novak Đoković je drugi z milijonom sledilcev manj. Zanimivo pa, da Đoković močno vodi na twitterju z več kot osem milijonov in pol sledilcev.

Med klubi in organizacijami so v regiji v ospredju Nogometna zveza Hrvaške ter nogometna kluba Crvena zvezda iz Beograda in Dinamo Zagreb, a noben od teh nima milijona sledilcev.

View this post on Instagram

DREAMS come true!! #nextgame #getbetter #81

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

View this post on Instagram

🐶❤️

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on