Prometna nesreča, ki se je včeraj zgodila v Izoli, na srečo ni terjala smrtnih žrtev, se je pa hudo poškodovala 13-letna deklica na skiroju. Kot so sporočili policisti, je počilo okoli 17. ure na Cankarjevem drevoredu. Nesrečo je povzročil državljan BiH, ki začasno biva v naši državi, ki je 13-letnico s skirojem spregledal na prehodu za pešce in jo zbil. Otroka je vrglo na pokrov motorja, nato pa na tla. Ko se ji je poskušal umakniti, je zapeljal levo in pri tem na drugi strani ceste po boku podrsal avto, s katerim je nasproti pripeljal 32-letni domačin. Deklico so odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili zlom stegnenice in rano na glavi. Povzročitelja bodo ovadili.

Gorenjski policisti so prav tako včeraj obravnavali prometni nesreči, ki sta terjali poškodbe. Opoldan je voznik pod vplivom alkohola, namerili so mu več kot 1,7 promila, na parkirišču v Tržiču trčil v tri vozila, enega od teh je potem odbilo v dve peški. Vozniško dovoljenje so mu odvzeli in sprožili predkazenski postopek. V Kranju pa je otrok na skiroju trčil v osebni avto in po podatkih policije utrpel lažje poškodbe. Otrok je pred avtomobilistom izsilil prednost.

Umrl dober mesec po nesreči

Iz Škofje Loke poročajo, da so preiskali prometno nesrečo s pobegom, v kateri je bil poškodovan pešec. Zgodila se je minuli petek zvečer na cesti Gorenja vas–Todraž. Pešec je na kraju nesreče obležal, voznik pa odpeljal v neznano. Izsledili so ga danes. Vpletenost v nesrečo in pobeg je priznal. Postopek so sprožili tudi proti pešcu, ki je bil v času nesreče pod vplivom alkohola, po cesti pa je hodil neosvetljen.

S hudimi poškodbami se je končala prometna nesreča, ki se je zgodila včeraj v Radljah ob Dravi. Po podatkih policistov je 70-letna voznica osebnega avta vozila iz smeri Dobrave proti Radljam ob Dravi. Tam je v križišče zapeljala v trenutku, ko je po glavni ceste iz smeri Podvelke pravilno pripeljala 61-letna voznica. V trčenju sta se obe voznici hudo poškodovali. V vsakem avtu je bila tudi po ena sopotnica, obe, stari 72 in 38 let, sta bili v nesreči lažje ranjeni.

Mariborski policisti so danes iskali priče prometne nesreče, ki se je v ponedeljek malo pred 19. uro zgodila v Ulici kneza Koclja v bližini številke 6. Trčila sta voznik osebnega avtomobila ford kuga kovinske svetlo sive barve in voznik citroena C4 picasso kovinske temno rjave barve. Da bi pojasnili okoliščine nezgode, morebitne očividce prosijo, naj se zglasijo na PP Maribor I ali pokličejo na telefonsko številko 02 220 86 30 oziroma 113. Iz Maribora pa poročajo o še eni nesreči, zgodila se je včeraj okoli 18. ure na Ptujski cesti v bližini križišča s Tržaško cesto. Udeleženi so bili trije avti, na srečo ni bil nihče poškodovan. Počilo je zaradi 54-letnega Mariborčana, ki je imel prekratko varnostno razdaljo, v organizmu pa kar 2,5 promila alkohola. Druga dva voznika, stara 56 in 35 let, sta bila popolnoma trezna.

S Celjskega pa poročajo o tragičnem izidu prometne nesreče. Za posledicami nezgode, ki se je že 22. septembra zgodila na Ravnah na Koroškem, je v bolnišnici poškodbam podlegel 61-letni povzročitelj nesreče. To je že deseta letošnja smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje.