Vezist Olimpije Rok Kronaveter je drugič zapovrstjo postal Dnevnikov igralec kroga v prvi slovenski nogometni ligi. V skupnem seštevku glasovanja se je prebil na tretje mesto za vodilnim Dinom Hotićem iz Maribora in soigralcem Andrejem Vombergarjem.

Kronaveter je v minulem krogu ohranil mirno kri v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko je z enajstmetrovke načel mrežo žilavega Triglava. Olimpija je pred tem zapravila kopico zrelih priložnosti, zato je bila odgovornost za izvajanje kazenskega strela izdatna. Kronaveter je drugič v sezoni uspešno izvedel enajstmetrovko in s šestim prvenstvenim zadetkom le še za gol zaostaja za vodilno četverico na lestvici strelcev (Mlakar, Hotić, Požeg Vancaš, Sirk).

V trinajstem krogu se je na drugo mesto uvrstil vezist Maribora Aleks Pihler, tretji je bil slovenski reprezentant iz Celja Rudi Požeg Vancaš, točke pa sta osvojila še Dino Hotić (Maribor) in Stefan Savić (Olimpija). V prihodnjem krogu bo v boju za najvišja mesta odločal večni derbi, ki bo v soboto v Ljudskem vrtu. Sodil bo Matej Jug.