222. derbi italijanskih tekmecev se je pričel z ofenzivo obeh ekip, hkrati pa je zelo hitro postalo jasno, da se bodo tako črno-modri kot črno-rdeči borili za vsak centimeter, na račun česar smo videli veliko grobih, brezkompromisnih štartov. Na tribunah je sicer prvič završalo v 13. minuti, ko je gol Milana stresel Interjev kapetan Mauro Icardi, a je bil po mnenju sodnikov v prepovedanem položaju.

Prvi preplah zaradi poškodb je prišel v 19. minuti, ko sta se za žogo borila Lucas Biglia in Radja Nainggolan, ki je moral kasneje zaradi bolečin z igrišča. Medtem je v 24. minuti v šestnajstercu Milana pretil Ivan Perišić, vendar je črno-rdeče rešil razpoloženi vratar Gianluigi Donnarumma. Igralci Interja so imeli več od igre, vendar vezist Matias Vecino in Icardi nista znala izkoristiti ponujenih priložnosti.

Tudi Milan zadel iz prepovedanega položaja

Namesto tega bi iz ene svojih redkih izrazitih priložnosti kmalu povedli igralci Milana, ki so prek Mattea Musacchia v 42. minuti prav tako zadeli iz prepovedanega položaja. Ekipi sta na odmor odšli brez zadetkov. Nadaljevanje je postreglo z bolj previdno igro obeh moštev, soigralci Samirja Handanovića pa so počasi prevzeli vajeti v svoje roke.

V 58. minuti je potem, ko ga je s predložkom v kazenskem prostoru lepo našel Ivan Perišić, priložnost za vodstvo Interja iz obetavne situacije s ponesrečenim volejem zapravil Matteo Politano. Rdeče-črni so se v tem obdobju komajda otepali pritiska nasprotnika, ki je z igro opravičeval status favorita.

Eno redkih priložnosti na drugi strani igrišča je imel 24-letni Suso, ko je v 80. minuti z roba kazenskega prostora neovirano sprožil proti levemu spodnjem kotu, a je bil strel za Handanovića prešibak. V tem obdobju so imeli igralci Milana nekaj priložnosti iz prekinitev, vendar nič vrednega posebne omembe.

Ko je že kazalo, da bo do konca ostalo pri 0:0, je tako rekoč iz nepriložnosti po izrednem predložku Vecina z glavo zadel kapetan črno-modrih Icardi, s čimer je postal junak milanskega derbija, hkrati pa je Inter na lestvici serie A na tretjem mestu z novimi tremi točkami prehitel Lazio.