Čehinja Karolina Pliskova je odlično začela nastope na sklepnem turnirju najboljše osmerice v Singapurju, saj je v prvem krogu skupinskega dela gladko s 6:2, 6:4 nadigrala lansko zmagovalko Caroline Wozniacki. Čehinji je uspel poseben podvig. Rešila je namreč vseh deset žogic za odvzem servisa. Deset priložnosti za odvzem začetnega udarca je imela tudi Karolina Pliskova, izkoristila pa je tri.

V uvodnem dvoboju je Ukrajinka Elina Svitolina s 6:3, 6:3 premagala Čehinjo Petro Kvitovo. »Ključ do zmage je bil, da sem bila zelo agresivna. Poleg tega sem dobro igrala na osnovni črti,« se je uvodne zmage veselila Elina Svitolina. Zanimivo je, da je pred štirimi leti prvi medsebojni dvoboj dobila Svitolina, v naslednjih sedmih pa je bila boljša Kvitova, ki je dobila 14 nizov, izgubila pa le enega. »Igrati uvodni dvoboj proti igralki, ki me je v zadnjih letih redno premagovala, ni lahka naloga. Pravzaprav si težko sploh predstavljam, da bi lahko imela na začetku težjo nasprotnico. Ponosna sem, da sem bila kos izzivu. Vsak dvoboj na zaključnem turnirju je izjemno težak. Zavedam se, da me čakajo novi težki izzivi. Upam, da jim bom kos,« pravi Svitolina, ki je lani prvič tekmovala na sklepnem turnirju najboljše osmerice in se z eno zmago in dvema porazoma v skupinskem delu poslovila od nadaljnjega tekmovanja.

Jutri bo v Singapurju prvi krog v rdeči skupini. Japonka Naomi Osaka bo glede na prikazane igre v zadnjem obdobju v dvoboju zadnjih dveh zmagovalk OP ZDA favoritinja proti Američanki Sloane Stephens. Nemka Angelique Kerber pa bo skušala unovčiti izkušnje proti Nizozemki Kiki Bertens, ki je dobila singapursko vstopnico po odpovedi prve igralke sveta Simone Halep.

Novost v Wimbledonu

V teniškem svetu je bilo konec tedna odmevna sprememba wimbledonskih pravil. Organizatorji londonskega turnirja so se namreč odločili, da bodo odslej pri moških in ženskah v odločilnem nizu igrali podaljšano igro. A ne pri rezultatu 6:6, kot je to običajno, temveč pri rezultatu 12:12. Nekateri so novost poimenovali kar »Isnerjevo pravilo«, saj je Američan John Isner lastnik dveh najdaljših dvobojev v wimbledonski zgodovini. Leta 2010 je njegov dvoboj proti Francozu Nicolasu Mahutu trajal enajst ur in pet minut, letos pa je bil njegov polfinalni obračun proti Južnoafričanu Kevinu Andersonu dolg več kot šest ur in pol. Ob tem, da je peti niz trajal skoraj tri ure. Medtem ko v New Yorku zmagovalca odloča podaljšana igra odločilnega niza, bodo v Parizu in Melbournu še vedno v petem nizu pri moških in tretjem pri ženskah igrali na dve igri razlike.